Strabag gradi Ikeu

Strabag gradi Ikeu


BEOGRAD, 18. marta – Prvu Ikeinu robnu kuću u Srbiji i prateću infrastrukturu radiće kompanija Strabag, koja je izabrana na tenderu za glavnog izvođača tih radova. Strabag će započeti radove na lokaciji Bubanj Potok u narednih par nedelja, dok se njihov završetak očekuje do leta 2017.
“Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće u Srbiji. Sa Strabagom smo već sarađivali na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da i u Beogradu uspešno sarađivati na izgradnji robne kuće”, rekao je Vladislav Lalic, regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA Jugoistočna Evropa.
Prema njegovim rečima, robna kuća u Srbiji će biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja.

IKEA

Strabag je, kako je navedeno u saopštenju Ikee, pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku.

“Izmeštanje rampe na Bubanj Potoku je za nas važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kućni, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka”, rekao je Lalić.
Dragan Pavelić izvršni direktor Strabaga rekao je da ta kompanija već bila partner Ikee u ovom regionu.
“Imamo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka”, rekao je Pavelić. Ikee će u izgradnju robne kuće u Beogradu investirati 70 miliona evra. Robna kuća će imati više od 30.000 kvadrata i zaposliće 300 ljudi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar