Sukob Amazona i Google-a stvorio novog lidera

Sukob Amazona i Google-a stvorio novog lidera


“Amazonovi uređaji nisu dopuštali ​​da emitujem YouTube – najpopularniju video platformu na svetu , a Google-ov Chromecast paket nije dopuštao da emitujem Amazon Prime Video, s nagrađivanim serijama i nekim najboljim filmovima u streamingu”, rekao je za portal Digitaltrends Parker Hal, a prenosi Express.

Parker je zbog toga kupio Roku Ultra koji nudi i jedno i drugo i još puno toga. Činjenica da je Roku uspeo opstati dok su tehnološki divovi uskraćivali popularne video usluge jedan od drugog, dalo je pomenutoj kompaniji prednost među ljudima koji gledaju sadržaje na više platformi.

Shutterstock

Shutterstock

To je verovatno odigralo ključnu ulogu u rastu Rokua, pomažući nezavisnoj kompaniji da postane vodeća kompanija za striming na svetu, sa 37 odsto tržišnog udela u 2018. godini u kojoj je nadmašenila i Fire TV uređaje.

Zahvaljujući inovativnosti i pristupu gotovo svim video platformama i gledaocima Roku je uspeo da se pozicionira i kao kao hardver (i softver, u partnerstvu s brojnim proizvođačima TV-a) izbor za gledaoce s više pretplata. Drugim rečima: Za većinu.

Povezane vesti – Huawei pokreće sopstveni operativni sistem

Kako sve više konkurenata ulazi u prostor za videozapise, a kompanije poput Apple i Disney pripremaju sopstvene usluge, potražnja za pristupom više platformi s jednog, jednostavnog uređaja za upotrebu samo će se povećavati.

Roku to zna već jako dugo. Sada, kada su Google i Amazon odmrznuli svoju dugotrajnu streaming svađu, dopuštajući svoje video aplikacije na uređajima jednih drugih, postavlja se pitanje da li ćeRoku moći da ponudi nešto drugačije od njih, kao što je već učinio.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar