Biznis
14.03.2016. 08:43
ekspres

Svetska nedelja novca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 14. marta - Narodna banka Srbije  pripremila je bogat program za Svetsku nedelju novca, koja počinje danas i trajaće do 18. marta, i koja se u našoj zemlji obeležava petu godinu zaredom.vbKako je saopšteno iz NBS, u sklopu ovogodišnjeg programa Svetske nedelje novca, koja se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine  organizuje u celom svetu, pored posete Centru za posetioce NBS-a, planiran je niz aktivnosti na teme iz finansijske edukacije za mlade.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Predviđeno je održavanje radionica "Moj budžet i ja" i "Dinar naš novac", turnir u edukativnim igrama "Monetura" i "Finansije za kasnije", kao i stručno predavanje za učenike srednjih škola na temu "Platne kartice, sa posebnim osvrtom na moguće prevare i zloupotrebe". Biće takođe organizovan konkurs za najbolji rad za učenike osnovnih škola na teme: "Ko uči znaće, ko štedi imaće", "Šta možemo da uradimo s novcem?", "Šta biste voleli da budete - cvrčak ili mrav?" i "Da li biste voleli da radite u Narodnoj banci Srbije?". Program obuhvata i gostovanje učenika i profesora Ekonomske škole iz Subotice u Narodnoj banci Srbije u Beogradu, i predstavljanje aktivnosti koje sprovodi NBS na polju finansijske edukacije mladih na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, u okviru tribine "Dečja potrošačka socijalizacija".
Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Aktivnosti će biti organizovane u Beogradu, u ulici Kralja Petra 12, Pravno-poslovnoj školi u Beogradu i na Fakultetu za pravne i poslovne studije "dr Lazar Vrkatić" u Novom Sadu.  U okviru posete izložbenom prostoru NBS predviđeno je stručno predstavljanje osnovne izložbene postavke "Novac na tlu Srbije od najranije pojave do danas", na kojoj su hronološki predstavljeni odabrani primerci iz numizmatičke zbirke NBS.  Posetioci će na tematskoj izložbi "Kovani novac Srbije" moći da se upoznaju sa procesom izrade kovanog novca od idejnog rešenja do realizacije, a na izložbi "Dinar naš novac" da saznaju više o vidljivim obeležjima zaštite novčanica dinara, evra i dolara od falsifikovanja.  Svetska nedelja novca predstavlja globalnu akciju, čiji su ciljevi edukacija dece i omladine o novcu, štednji, preduzetništvu i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti. Aktivnosti u okviru Svetske nedelje novca organizuju škole, univerziteti, ministarstva, centralne banke i druge finansijske, obrazovne institucije širom sveta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve