Biznis
21.08.2020. 13:22
Tanjug

Tehnološka sedmorka dominira tržištem i vredi 7,7 biliona dolara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na tržištu akcija dominiraju tehnološki titani, među kojima je Apple prvi premašio tržišnu kapitalizaciju od dva biliona dolara.

Vodećih pet kompanija u tehnološkoj industriji - Apple, Amazon, Majkrosoft, vlasnik Gugla Alfabet i Fejsbuk, zajedno vrede nešto više od 7,0 biliona dolara, piše CNN Biznis.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Kada se na ovu listu dodaju "Tesla" i Netfliks, veličanstvena sedmorka u indeksnoj korpi Nasdak berze vredi ukupno 7,7 biliona dolara.

Povezane vesti – Ovo je 10 najvrednijih brendova na svetu

Da bi se stekao pojam o tome koliko je ovaj podatak zapanjujući, CNN kao primer navodi indeksnu korpu Rasel 2000 u kojoj se nalazi gotovo 2.000 manjih američkih kompanija čijim se akcijama javno trguje, a koje zajedno kapitalizuju oko 1,9 biliona dolara, prema podacima Refintiva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Apple i Tesla, koji su najavili da planiraju da podele svoje visoko-kotirane akcije kako bi im smanjili cenu, trguju se na rekordnim nivoima, ali ni ostalih pet nije daleko od rekorda.

Svih sedam Nasdakovih prvaka zabeležilo je ove godine rast poslovanja uprkos globalnom ekonomskom usporavanju izazvanom pandemijom Covid-19, konstatuje se u tekstu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve