Biznis
18.05.2019. 12:37
R.E.

TESLA MOTORS U PROBLEMU Direktor najavio bankrot

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Motors Elon Musk, iskreno je svojim zaposlenima poručio da će ova kompanija ostati bez novca za najdalje deset meseci, ukoliko se ne dese ozbiljne promene i drastično ne smanje troškovi, piše The Verge.

U mejlu, koje je Musk poslao svim svojim zaposlenima, navodi se da su mere smanjenja troškova u kompaniji nužne bez obzira što je Tesla u ovom mesecu povećao kapital za 2,7 milijardi dolara. Musk i Zah Kirkhorn, direktor finansija u Tesli, prečešljaće sve troškove ove kompanije, uključujući plate, putne troškove, najmove, doslovno svaku uplatu koja odlazi s računa kompanije.

Tesla je prvi kvartal 2019. završila sa 2, 2 milijarde dolara zarade, ali je kompanija izgubila 702 miliona, pa je Musk u aprilu izjavio da će Tesla morati na "spartansku dijetu". Nakon toga, kompanija je uspela da se izvuče i podigne prihode na 2,7 milijardi dolara.

 

"Ovo je veliki novac ali nam daje samo deset meseci da pokušamo da se održimo na nuli. Možda će biti preduzeti veoma ozbiljni koraci, ali to je jedini način da Tesla postane finansijski održiva kompanija, koja može da svojim radom doprinese svetskoj ekološkoj održivosti ", kaže Musk, koji je nedavno najavio otpuštanje tri hljade radnika.

Ovo nije prvi put da je američki milijarder najavio finansijski krah Tesle. On je pre godinu dana rekao kako će kompanija ostati bez novca zbog proizvodnje famoznog Modela 3. Inače o tom automobilu govorilo se kao o automobilu koji bi iz korena mogao promeniti automobilsku industriju. Kompanija Tesla, iako njen direktor nije neko ko lako odustaje, u više navrata nije uspela da ispuni svoje ciljeve u proizvodnji, a trenutno ima više od 45 hiljada zaposlenih.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve