TESLA U PLAMENU: Kompanija unapređuje softver zbog nesreća

TESLA U PLAMENU: Kompanija unapređuje softver zbog nesreća


Tesla unapređuje softver nakon što su izgorela dva automobula Kompanija Tesla saopštila je da će unaprediti softver za akumulatore na nekim od svojih modela, nakon što su nedavno dva automobila ovog proizvođača izgorela.

Proizvođač ovih autmobila na električni pogon kaže da će uskoro da pokrene unapređivanje softvera na modelima S i X, prenosi BBC. Ta odluka je usledila nakon izveštaja da su dva automobila izgorela, i to dok su bili parkirani, dakle nisu se kretali.

Prvi incident dogodio se u Šangaju, a drugi u Hong Kongu.

Dok u Tesli još ispituju uzroke požara, kompanija je odlučila da preduzem mere iz predostrožnosti.
“U isto vreme dok nastavljamo da ispistujemo uzroke nesreća, prepravljamo postavke u delu koji reguliše punjenje na vozilima modela S i X. Softverske promene počeće već danas, kako bi unapredili zaštitu akumulatora i produžili njeno trajanje,” saopštili su iz Tesle.

Ovi inciendti dolaz eu trenutku kada se Tesla već suočava sa ozbiljnim izazovima. Komapanija je prijavila gubitak od 702 miliona dolara u prva tri meseca ove godine, a gubitak predviđa i za tekući kvartal. Ranije ove godine saopštili su da će broj raadnika smanjiti za sedam odsto, nakon „godine najvećih izazova“ u istoriji kompanije.

Prethodni incidenti u kojima je požar zahvatio Teslina vozila, dogodili su se dok su ona bila u pokretu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar