TURISTIČKI VAUČERI U HRVATSKOJ: Plenković prepisuje od Orbana i Vučića?

TURISTIČKI VAUČERI U HRVATSKOJ: Plenković prepisuje od Orbana i Vučića?

photo: Pixabay


U sklopu poslednjih poreznih izmena hrvatska vlada na čelu sa Andrejom Plenkovićem predviđa i uvođenje takozvanih “Cro kartica”, odnosno vaučera u iznosu od 2.500 kuna.

Kako je rpedviđeno, poslodavci će moći nagraditi radnike, a iznos od 2.500 kuna će biti moguće potrošiti na razne turističke usluge, piše Index.hr.

Inspiracija za uvođenje ovakve kartice, kako navodi portal, verovatno je došla iz komšiluka, budući da je Mađarska slične turističke vaučere uvela pre osam godina. Osim toga, sličan princip od pre nekoliko godina postoji i u Srbiji, na inicijativu predsednika Aleksandar Vučića.

Međutim, najveća razlika u odnosu na pomenute modele je što će se, po svemu sudeći, vaučeri u Hrvatskoj moći iskoristiti samo van turističek sezone.

“Očito da vlada putem ovih vaučera na teret radnika želi razvijati turizam, što mnogima može biti problematično. Zašto svako svoj zarađeni novac ne bi mogao potrošiti gde želi, nego mora baš na turističke usluge u određeno vreme na određenom mestu? Prema onome što se zna do sada, vaučeri će se moći koristiti samo van sezone i to isključivo na području Hrvatske, što znači da se tim vaučerom neće moći plaćati turističke usluge u inostranstvu, kao i samo u određenim objektima”, navodi portal Index.hr.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar