TURSKO-SRPSKI PROJEKAT Mihajlović: Sutra početak radova na autoputu BG-SA

TURSKO-SRPSKI PROJEKAT Mihajlović: Sutra početak radova na autoputu BG-SA


Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da su zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Turske značajni zbog regionalnog povezivanja, ali i zbog novog znanja i novih tehnologija koje na ovaj način dolaze u Srbiju.

“Veoma je važno što počinje da se realizuje projekat koji su inicirali predsednici Srbije i Turske, izgradnja prsten auto-puta Beograd-Sarajevo. Pripremni radovi na prvoj deonici ovog auto-puta, od Sremske Rače do Kuzmina, završeni su, i sutra je početak glavnih radova, pre svega na mostu preko Save. Takođe je važno što ćemo na ovoj deonici imati i zajednički granični prelaz između Srbije i BiH”, rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je dodala da se očekuje da radovi na ovoj deonici traju oko dve i po godine, dok se za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi projektno-tehnička dokumentacija za koju se očekuje da bude završena iduće godine.

foto: Oksana Skendžić

foto: Oksana Skendžić

Povezane vesti – SVEČANI DOČEK: Vučić i Erdogan za unapređenje dobre saradnje

“Početak radova na toj deonici može da se očekuje u 2021. godini. Takođe, ista turska kompanija koja gradi dve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, radiće i rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin, a radi i na izgradnji stanova u Vranju i Nišu”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da su ljudi u Srbiji navikli da turske kompanije otvaraju nove proizvodne pogone i fabrike, pre svega uz Koridor 10, ali da je važno što su sve više prisutne i u oblasti infrastrukture.

“Jedna od najboljih turskih kompanija, ”Enka”, radiće zajedno s američkim ”Behtelom” na izgradnji Moravskog koridora, što je projekat od kojeg očekujemo da donese potpuno nove tehnologije u oblasti infrastrukture u Srbiji”, rekla je Mihajlovićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar