Biznis
13.05.2020. 21:32
The New York Times

Twitter će dozvoliti nekim zaposlenima da rade od kuće na neodređeno vreme

twitter.jpg

Twitter Inc je u utorak postala prva velika tehnološka kompanija koja je dozvolila zaposlenima da mogu da rade na daljinu na neodređeno vreme, pošto izbijanje koronavirusa nameće promene u radnoj kulturi širom sveta. Pandemija, koja je do sada zarazila više od 4,2 miliona ljudi širom sveta, dovela je do strogih zastoja u većini zemalja i promenila način funkcionisanja preduzeća, s tim da je posao od kuće nastao kao nova norma.

Kompanija za društvene medije saopštila je da neće ponovo otvoriti većinu kancelarija pre septembra, a zaposleni mogu da biraju da li će doći u objekte ili ne. BuzzFeed je prvi objavio potez Twittera. Glavni izvršni direktor Džek Dorsi ranije je planirao da se preseli u Afriku na tri do šest meseci sredinom 2020. godine, dok je na daljinu vodio Twitter sa sedištem u San Francisku.

Dorsi je kasnije rekao da preispituje tu ideju zbog zdravstvene krize. Tviter je u utorak saopštio da neće imati poslovna putovanja pre septembra, sa vrlo malim izuzecima, kao i da se neće organizovati događaji u kompaniji za ostatak godine. Kompanija, koja je pod pritiskom da se bori protiv dezinformacija na svojoj platformi, nije otkrila tačan broj zaposlenih kojima će biti ponuđena mogućnost da rade kod kuće na neodređeno vreme. Tehnološki divovi poput Facebook-a i Alphabet Inc-a Google dozvolili su većini njihovih radnika da rade na daljinu do kraja ove godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve