Biznis
21.11.2019. 16:31
R. E.

TWITTER REVOLUCIJA: Društvena mreža razmišlja da ukine dve ključne opcije

tviter.jpg

Potpredsednik za dizajn i istraživanje mreže Dantli Dejvis objavio je da Twitter razmišlja o tome da ukine retvitovanje i spominjanje u objavama.

On je istakao nekoliko mogućnosti koje bi ta kompanija mogla da uvede tokom sledeće godine, ali prvo će sprovesti testiranja i istraživanja kako bi odlučili o sledećim koracima.

Pročitajte još: Twitter se izvinio zbog korišćenja privatnih podataka

Svakako najzanimljiviji novitet odnosi se na nemogućnost retvitovanja. Kris Veterel, koji je pre deset godina dizajnirao dugme za retvit nedavno je rekao da u kompaniji nisu razmišljali o potencijalnim problemima koje bi mogućnost prenošenja nečije objave bez dozvole te osobe mogla izazvati. U razgovoru za BuzzFeed rekao je kako je retvit pogoršao ukupno iskustvo korišćenja platforme.

U Twitter-u, naravno, ne razmišljaju o uklanjanju retvita, već bi mogli omogućiti korisnicima da sami odluče da li žele da zabrane prenošenje svojih objava na toj mreži. Tako da, kada se njihovim pratiocima pojavi taj tvit u Timeline-u, on neće imati opciju retvitovanja. Reč je o jednoj od opcija kojima se želi sprečiti zloupotrebe na Twitter-u jer se objave na toj mreži nekada prenose u negativom kontekstu, odnosno neispravno se interpretiraju samo kako bi se napao njihov autor.

Shutterstock Shutterstock

Kako bi zaštitili korisnike, Twitter priprema i još jednu zanimljivu opciju - ako neko želi da vas spomene u svojoj objavi, vi ćete prvo morati da mu date odobrenje. To je takođe još jedan od načina zaštite korisnika koje ljudi često označavaju u svojim objavama i kritikuju. S takvim opcijama korisnici više ne bi morali zaštititi svoje naloge kao privatne, što je veliki problem za poznate i javne osobe, već bi mogli i dalje da svi vide njihove objave, ali ne bi ih mogli prenositi niti bi mogli spominjati te korisnike u svojim objavama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve