Biznis
29.08.2019. 11:00
R.E. / CBS News

U SUSRET MILENIJALCIMA: McDonald's uvodi dostavu hranu širom Amerike

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

McDonald's je najavio da će u partnersvu sa kompanijom proširiti celom na celu državu uslugu dostave hrane "McDeliveri". Tako će kupci u SAD uskoro moći da naruče dostavu iz čak 10.000 McDonaldsovih restorana, uključujući restorane u malim i srednjim gradovima.

Gigant brze hrane sa sedištem u Čikagu prvi je put pokrenuo uslugu dostave hrane s Uber Eats-om 2017. godine, a tek prošlog meseca je pilotirao uslugu dostave sa DoorDash-om u Hjustonu, u Teksasu. Najnoviji dogovor sa DoorDash-om će dodatno proširiti McDeliveri uslugu, piše CBS News.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

McDonald's zasigurno nije jedini lanac brze hrane koji ispunjava internet porudžbine preko usluga isporuke hrane, koja uključuje i treću stranu ili kompaniju unajmljenu za dostavu. Kupci već mogu da naruče "Kentucky Fried Chicken", "Panera", "Taco Bell" and "Wendy'sKrieducki Fried Chicken", "Panera", "Taco Bell" i "Vendi's" upravo preko DoorDash-a ili njihovog konkurenta "GrubHub".

Zaljubljenici u "Starbucks" u ograničenom broju američkih gradova takođe mogu dobiti isporuku kafe i frapućina iz kompanije "Uber Eats".

Upravo Mekdonaldsov dogovor sa "DoorDash" partnerstvom ilustruje kako Amerikanci menjaju svoje navike u vezi sa ishranom. Naime, istraživanja pokazuju da "milenijalci" radije kuvaju kod kuće ili naručuju hranu koja im se dostavlja, nego što vole da odlaze na ručak ili večeru u restoran. Na taj način oni jednostavno štede novac.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Ponuda kućne dostave može pomoći McDonaldsu da cilja na one mlađe potrošače.

Usluge dostave hrane treće strane poput DoorDash mogu pomoći restoranima da dođu do novih kupaca, generišući više prihoda. DoorDash, koji  milionima pretplatnika naplaćuje 9,99 dolara mesečno za besplatnu dostavu po nalogu od 12 ili više dolara, saopštio je da "stiže" do oko 80 odsto Amerikanaca.

McDonald's takođe procenjuje da će isporuka hrane u 2019. biti posao od četiri milijarde dolara za taj lanac i kompanije koje se bave franšizom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve