UMALO SRUŠILA SERVERE: Nova mega popularna kineska aplikacija ZAO

UMALO SRUŠILA SERVERE: Nova mega popularna kineska aplikacija ZAO


ZAO je nova kineska aplikacija za pametne telefone s kojom u tren oka bilo tko može zameniti lice s poznatim glumcima, sportistima i slavnim ličnostima. Budući da su milioni korisnika preuzeli ZAO u poslednjih nekoliko dana, već siu počele spekulacije oko sigurnosti i zaštite privatnosti njegovih korisnika, piše Reuters.

Aplikacija vrlo verodostojno lažira sliku i zvuk, a scene u kojima lice svojih korisnika stavlja na tela poznatih osoba izgledaju neverovatno stvarno. Prema objavi tvoraca aplikacije na Weibu, kineskoj verziji Tvitera, serveri ZAO-a skoro su se srušili zbog prevelikog broja preuzimanja aplikacije.

Kompanija App Annie, koja prati preuzimanja aplikacija u celom svijetu, ZAO je od 1. septembra bio najtraženija besplatna aplikacija u kineskom App Storeu za iOS. Korisnici se na ZAO prijavljuju svojim telefonskim brojem i učitavaju fotografije svog lica snimljene telefonom. Kada se prijave, korisnicima se nudi nekoliko videa sa slavnim osobama, a oni biraju na koji od njih žele namontirati svoje lice i podeliti ga s prijateljima.

Pored kineskih selebritija aplikacija nudi i Leonarda Di Kaprija, Merlin Monro i likove iz “Igre prestola”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar