UNAPREĐENJE TURIZMA U CRNOJ GORI: Profesor Slobodan Unković dobitnik specijalnog priznanja

UNAPREĐENJE TURIZMA U CRNOJ GORI: Profesor Slobodan Unković dobitnik specijalnog priznanja

Foto: Promo


U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a pod pokroviteljstvom predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, održana je 13. dodela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2017“ u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Ove godine, po prvi put dodeljeno je i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unaprijeđenju regionalne saradnje profesoru dr Slobodanu Unkoviću iz Beograda, koji je i ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu.

Foto: Promo

Foto: Promo

Dodeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su, pored predsednika Vujanovića, potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, predstavnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Stručni žiri ovom prilikom dodelio je ukupno šest nagrada (vidi okvir) i dva priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2017. godini.

Dodela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unaprijeđenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene su pohvale, skulpture i plakete "Lovćen“ (autora docenta Fakulteta likovnih umetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju Ane Matić). Priznanja su dobili manifestacija „Od Božića do Božića“, NVU Karampana i Lokalna turistička organizacija Kotor i međunarodni festival „Klapa Perast“, koju organizuje istoimena NVO

Nagrade za 2017. godinu

1. Najbolji hotel – Hotel „Maestral Resot &Casino“ – Pržno, Budva

2. Najbolji mali hotel – Hotel „Majestic“, Budva, Kompanija „INC“ DOO Budva

3. Najbolja plaža– Plaža „Lučice“, Petrovac, Budva, Kompanija „Pester Co.“ DOO Budva

4. Najbolji restoran– Restoranu „Per Sempre“, Podgorica, Kompanija „Per Sempre“ DOO
Podgorica

5. Nagrada za unapređenje turističke ponude – Lokalna turistička organizacija  Bar

6. Nagrada za najbolji turistički proizvod – Tura „Sankama od Kolašina do Žabljaka“,
Kompanija  „Explorer“ DOO, Kolašin

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar