Biznis
01.09.2019. 19:38
R.E./Tanjug

UNICEF-ov Inovacioni fond

UNICEF otvorio konkurs za tehnološke startape

shutterstock_580025197.jpg

UNICEF-ov Inovacioni fond pozvao je tehnološke startape iz Srbije i drugih država Zapadnog Balkana čiji rad je usmeren na povećanje

UNICEF-ov Inovacioni fond pozvao je tehnološke startape iz Srbije i drugih država Zapadnog Balkana čiji rad je usmeren na povećanje dostupnosti interneta da se prijave na konkurs za investiciju od 100.000 dolara po timu.

Konkurs je namenjen startapima koji se bave inovacijama u oblasti digitalnog povezivanja, rada i obrazovanja na daljinu, kao i pronalaženja poslova za mlade koristeći veštačku inteligenciju (AR), proširenu realnost (VR), ili mašinsko učenje (ML), a rok za prijavu je 30. septembar, saopšteno je iz UNICEF-a.

Ovaj iznos, bez uzimanja vlasničkog udela, namenjen je osnaživanju ovih timova na globalnom nivou.

Cilj konkursa je da se podstakne veće uključivanje mladih u savremene tokove u digitalnom svetu i da mladi dobiju mogućnosti za obrazovanje i napredovanje u životu, navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Pravo da se prijave imaju timovi iz Srbije, regiona Zapadnog Balkana i svih zemalja koje su obuhvaćene UNICEF-om programima, a startapi iz Srbije dodatne informacije mogu dobiti na srpskom jeziku.

Pravo učešća na konkursu nemaju timovi iz najrazvijenijih zemalja, poput Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke ili Izraela, jer je UNICEF fokus u ovom konkursu stavio na zemlje u kojima je digitalna ekonomija u povoju.

Konkurs je otvoren do 30. septembra.

UNICEF-ov Inovacioni fond uspostavljen je da bi se finansirale tehnologije otvorenog koda u povoju koje mogu pomoći deci, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osnovna motivacija Inovacionog fonda jeste da pronađe „skupove“ ili portfolija inicijativa koje se bave najmodernijim tehnologijama, tako da UNICEF može da učestvuje na njihovom tržištu, obavesti se o ovim tehnologijama i pomogne da one doprinesu boljem životu za decu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve