Uz pravi izbor možete se zasladiti bez griže savesti

Uz pravi izbor možete se zasladiti bez griže savesti


Svi mi imamo trenutke u kojima se javlja neizdrživa želja za slatkišima, i u kojima se teško možemo kontrolisati.

Nekada su takve situacije učestale, pa sve više tragamo za zamenskim namirnicama koje mogu da reše taj, naizgled, mali problem. Najčešće biramo sveže ili suvo voće, međutim, u konzumaciji takvih proizvoda nemamo onaj osećaj uživanja kakav se javlja prilikom konzumacije neke izrazito čokoladne poslastice.

Na kraju se javlja nezadovoljstvo koje vodi ka tome da pohrlite ka nekoj kaloričnoj poslastici koja će vam popraviti raspoloženje, ali samo do onog trenutka dok ne nestane sa tanjira.

Većina nas je najslabija na čokoladne kremove, koji se idealnu slažu uz brojne tradicionalne poslastice, keks ili voće, pa je jako teško zaustaviti se nakon samo nekoliko zalogaja. I onda iznova postavljamo sebi isto pitanje. Kada ću moći da zaronim kašiku u kutiju krema i ne brinem o zdravlju i višku kilograma?

Osnovni problem sa čokoladnim namazima na našem tržištu jeste visok sadržaj šećera i palminog ulja, kod kojeg usled obrade na visokoj temperaturi dolazi do stvaranja trans masti koje narušavaju nivo dobrog holesterola. Pored svih štetnih sastojaka, još veći problem je što ne možemo naći nijedan benefit u celoj priči. Ono što proizvođači nisu uvideli jeste da im je potrebna druga osnova. Sve do sada. Zato je kompanija Imlek pripremila veliku inovaciju na regionalnom tržištu mlečne industrije. Reč je o Moja Kravica čoko kremu od fine belgijske čokolade i najkvalitetnijeg mleka, sa sniženim sadržajem šećera.

Konzumacijom ovog krema ne samo da ćete zadovoljiti svoj poriv za slatkišima, već ćete u organizam uneti neophodan kalcijum, zahvaljujući visokom sadržaju mleka koje je osnova ovog čokoladnog krema. Uživanje u čokoladnom kremu sada zadaje samo jednu brigu. Kako i sa čim ga još možemo konzumirati osim direktno kašikom? On je idealan međuobrok, ali se može mazati na palačinke, vafle ili najjednostavnije na krišku hleba, izbor je vaš!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar