Biznis
12.07.2021. 19:00
Tanjug

Šok na Vol Stritu

Virdžin Galaktik pao 11 odsto

berza
Izvor: Shutterstock

Akcije Virdžin Galaktika pale su za 11 posto na Njujorškoj berzi, nakon što su na trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze beležile rast posle uspešnog probnog leta rakete s posadom i osnivačem kompanije, britanskim milijarderom Ričardom Bransonom, u svemir ovog vikenda

Zaokret cene akcija Virdžin Galaktika izazvala je objava da je kompanija podnela zahtev američkoj Komisiji za hartije od vrednosti za prodaju običnih akcija u iznosu do 500 miliona dolara, kako bi podržala finansiranje svog daljeg rasta posle uspešno izvedenog leta u kosmos u nedelju, javlja CNBC.

Akcije kompanije su trgovane oko 10:45 časova po istočnoameričkom vremenu u padu za 11 posto na 43,56 dolara, nakon rasta od oko 7,0 procenata pre otvaranja Vol Strita. Trgovanje Virdžin Galaktikom je nakratko bilo obustavljeno prepodne zbog izrazite volatinosti cene.

Od početka 2021. godine, akcije ove kompanije za putničke letove u svemir porasle su za više od 80 odsto, u očekivanju napredovanja Virdžin Galaktika da uvede tu vrstu usluga na komercijalnoj osnovi.

Mada su analitičari sa Vol Strita smatrali da će prvi let kompanije s ljudskom posadom imati pozitivan efekat na akcije, izgleda da taj podvig nije bio dovoljan da promeni mišljenje dela skeptičnih investitora, zaključuje CNBC.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto bitkoin pada
Kriptovalute, bitkoin

Rudarenje se ne isplati?

21.06.2021. 10:57

Zašto bitkoin pada

Kriptovalute su se ponovo strmoglavile pošto je kineska zabrana rudarenja bitkoina proširena na provinciju Sečuan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve