Biznis
30.01.2019. 17:42
R.E./Foto: Promo

Više od 2.000 đaka u Srbiji dobili poklone za Svetog Savu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 

Predstavnici kompanije „RŽD Internešnl“ u Republici Srbiji, posetili su 29. januara školu „23. oktobra“ u Sremskim Karlovcima i čestitali kolektivu i učenicima dan Svetog Save, koji se slavi širom zemlje.

Učenici su od ruske kompanije na poklon dobili paketiće sa slatkišima. Osim toga, ukusne čestitke bile su isporučene i školama „Vasa Živković“ (Pančevo), „23. oktobar“ (Golubinci) i „J.J. Zmaj“ (Vranje), gde je u periodu od 2014. do 2016. godine kompanija „RŽD Internešnl“ izvela radove na renoviranju železničke pruge.

Ukupno je poklone dobilo više od 2.000 učenika. Akcija koja je posvećena obeležavanju praznika Sveti Sava, a ruska kompanija u našoj zemlji tu akciju sprovodi već četvrti put. Takođe, tokom 2018. godine u školi „23. oktobar“ u Sremskim Karlovcima u okviru humanitarnog programa u Srbiji, renovirana je učionica za ruski jezik, nabavljeni su nov nameštaj i oprema, uključujući i savremenu interaktivnu tablu, novi školski i didaktički materijali, knjige na ruskom jeziku.

„S obzirom na to da smo mi ruska kompanija koja već mnogo godina radi u Srbiji, mi ne samo da kvalitetno i u roku izvodimo radove na izgradnji savremenih brzih pruga u Srbiji, već dajemo i svoj doprinos podršci i razvoju bilateralnih veza između naroda Rusije i Srbije. Drago nam je da čestitamo našim najmlađim prijateljima ovaj divan praznik - Dan Svetog Save i da im poželimo uspeha u učenju, kao i blagostanje“, rekao je prvi zamenik direktora ogranka „RŽD Internešnl“ u Republici Srbiji Mansurbek Sultanov.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve