„Voz želja“ stigao na krajnju stanicu

„Voz želja“ stigao na krajnju stanicu


Svečana ceremonija nagrađivanja pobednika dečijeg umetničkog konkursa „Putem mašte“, u organizaciji kompanije „RŽD Internešnl“ i Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, a u okviru projekta „Voz želja“, održana je 12. decembra u Ruskom domu u Beogradu.

Autori najboljih radova dobili su poklone i diplome u prisustvu počasnih gostiju – predstavnika Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, ministarstva prosvete Republike Srbije, „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d.

IMG_1038n-s

Kompanija „RŽD Internešnl“ tradicionalno od 2014. godine organizuje umetnička takmičenja za decu i omladinu Srbije u okviru projekta „Voz želja“. Peti konkurs po redu okupio je više od 500 dece uzrasta od osam do 19 godina.

Prema uslovima konkursa trebalo je da učesnici putem amblema i slogana izraze svoje viđenje prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Rusije u oblasti kulture, istorije, kao i u sferi železničkog saobraćaja. Da bi učestvovali u dodatnoj nominaciji bilo je potrebno da demonstriraju praktičnu primenu tih simbola. Radovi su mogli biti u svim formama izražavanja, a žiri je prvenstveno procenjivao umetničku zamisao rada.

IMG_0877n-s

„Učesnicima je zaista pošlo za rukom da očaraju nas i članove žirija. Deca su temeljno osmislila zadatu temu i istinski su se potrudila da realizuju svoje ideje. Po mom mišljenju, ovo je još jedan pokazatelj visokog nivoa prijateljskih odnosa između naših zemalja, kao i kulturne i istorijske sličnosti naših naroda“, rekao je generalni direktor „RŽD Internešnl“ d.o.o. Sergej Aleksejevič Pavlov.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar