Biznis
24.01.2023. 14:02
Beta

Rast BDP-a

Vučić: "Rad, rad i samo rad"

aleksandar vučić
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je posle sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto društvenog proizvoda (BDP), kojoj je prisustvovao, da je za Srbiju ključno da poveća stopu privrednog rasta.

"Zato je za mene sastanak sa članovima Vlade i direktorima javnih preduzeća bio prilika da ih sve zamolim da ulože više energije, rada, truda i entuzijazma kako bi Srbija nastavila ubrzano da napreduje. Moramo da očuvamo ili podignemo nivo zaposlenosti, da snažimo industriju i građevinarstvo, pravimo nove objekte u energetskoj infrastrukturi", naveo je Vučić na Instagramu.

Istakao je za ostvarenje tih ciljeva potreban težak i naporan rad.

"Rad, rad i samo rad", naveo je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja je predsednica Saveta poručila je na Instagramu da se na sednici tog tela sa ministrima i direktorima javnih preduzeća razgovaralo o prioritetima Vlade, pregledu BDP-a i najvažnijim državnim projektima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Javni dug Srbije 50,2 odsto BDP
dinari, novac, pare

Siniša Mali

20.01.2023. 10:08

Javni dug Srbije 50,2 odsto BDP

Srbija je ostvarila ogroman uspeh na međunarodnom tržištu kapitala uz nikada veće interesovanje investitora da ulažu u njene hartije od vrednosti, što je pokazatelj ne samo ekonomskih rezultata do sada već i poverenje u ono što planiramo, rekao je ministar finansija Siniša Mali.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve