WIN-WIN SITUACIJA: Instagram konačno uvodi direktne poruke na web

WIN-WIN SITUACIJA: Instagram konačno uvodi direktne poruke na web

Shutterstock


Facebook je u februaru prošle godine najavio da će direktne poruke (DMs) s Instagrama biti dostupne i u web varijanti, što zajednica traži već poduže vreme. I, nakon toliko čekanja, 14. januara krenula je cela priča pa će nakon prvobitno manjeg dela korisnika mogućnost slanja poruka web putem na Instagramu, dobiti s vremenom i svi ostali korisnici, piše ICT business.

Naime, dosad se putem weba na Instagramu moglo raditi praktički sve što i na pametnim telefonima ili tabletima, ali poruke se nisu mogle slati ni čitati, što je bilo poprilično nespretno, nepraktično i rušilo je značaj desktop aplikaciji ili pregledavanju Instagrama kroz web browser. Napokon, nakon toliko godina, promenilo se i to na bolje.

Sve ovo čini se da je deo jedne šire integracije o kojoj se priča duže vreme, a tiče se one između Messengera, WhatsAppa i Instagrama. Time Facebook želi sve svoje usluge učiniti dostupnijima, a oglašivačima više prostora da se pokušaju nametnuti na tržištu. U suštini, to znači i više prihoda za Facebook, što se uvek pozdravlja od lidera kompanije i svih investitora. Samo, retko su promjene dobre za sve strane, a ova svakako jeste.

Instagram

Jer, iako je Instagram od svojih začetaka bio prvenstveno namijenjen mobilnim uređajima, ograničavati se uistinu nije imalo smisla. Ne danas kad sve tehnološke kompanije gledaju kako da se istaknu što bolje na što više platformi. Ovaj potez dokaz je da i Facebook ide u tom smeru. Naime, web internetski pretraživači ne koriste se samo na kompjuterima već i na mobilnim uređajima jer postoje korisnici koji nisu fanovi aplikacija, ili ih jednostavno ne mogu kvalitetno pokretati. Posebno se to može videti u zemljama koje se tek razvijaju u tehnološkom smislu.

Povezane vesti –LAKŠA PRETRAGA: Kako Google menja kupovinu brendova na mobilnom telefonu

Ovako se Facebook približava svima, ruši granice, olakšava krištenje Instagrama, a ujedno omogućava oglašivačima dodatni prostor za predstaviti se na globalnom nivou. Uistinu, “win win” situacija za sve.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar