XIAOMI PREDSTAVIO TELEFON Mi MiX Alpha: Kreativnost od 70 miliona dolara

XIAOMI PREDSTAVIO TELEFON Mi MiX Alpha: Kreativnost od 70 miliona dolara


Pre svega nekoliko dana kineski proizvođač Xiaomi predstavio je definitino najkreativniji smartphone koji je napravljen ove godine – Mi Mix Alpha. U pitanju je prvi smathphone koji ima promer ekrana i kućišta od 180 odsto – tačnije takozvani “surround screen” kompletno je omotan oko stranica telefona!

Zaobljeni ekran jedino prekida vertikalna traka u kojoj je smešten modul kamere, a od metala su napravljeni samo gornji i donji deo kamere. Kamera ima 108-megapikselni senzor, postoji i 20-megapikselni modul s ultraširokougaonim sočivom, kao i 12-megapikselni telefoto modul sa 2X uvećanjem.

Jedinstveni displej Xiaomi Mi Mix Alpha telefona je proizveo Visionox. Lei Jun, CEO kompanije Xiaomi, je istakao da je 1000 inženjera provelo prethodne dve godine na razvoju Alpha modela, a da je ova investicija koštala 70 miliona dolara.

Budući da telefon nema stranice, niti tipke, funkcije telefona se obavljaju preko stranica urešaja koje su osetljive na dodir. Slično rešenje moguće je videti i na nedavno predstavljenom Huawei Mate 30 Pro.

Iako su svim prvo mislili da je reč tek o prototipu, Xiaomi tvrdi da je Mi Mix Alpha već u proizvodnji manjeg opsega i da će na tržište izađi već u decembru, kao i da će se u Kini prodavati po ceni od 19.999 juana.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar