Biznis
18.07.2019. 16:00
Jelic.co

YOUTUBE BEZ REKLAMA, NEMOGUĆE: Servisi Google-a odsad dostupni i u Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Konačno, Srbija je dobila podršku za YouTube Premium, što znači gledanje videa bez reklama, korišćenje YouTubea kao muzičkog servisa - YouTube Music, i još nekoliko vrlo korisnih stvari.

Kako se navodi na blogu o tehnologiji Jelic.co, Mogućnost pretplate na YouTube debitovao je kao YouTube Red 2015. godine, mada je usluga slušanja muzike bila dostupna od 2014. godine.

Dostupnost Google-ovih multimedijalnih servisa u Srbiji varirala je u prethodnih nekoliko godina. Google Play Music bio je dostupan, ali YouTube Red, a kasnije i Premium ne. To se sada menja i Srbija postaje za nijansu manje tamna tačka na svetskoj internet mapi.

Povezane vesti - Ilon Mask povezuje ljudski mozak i kompjuter

Važnije stvari koje stižu uz pretplatu na YouTube Premium:

  • gledanje klipova u pozadini (YouTube aplikacija ne mora biti aktivna da bi video tekao, možete ga slušati preko YouTube aplikacije dok radite nešto drugo na telefonu ili tabletu)
  • gledanje klipova bez reklama
  • preuzimanje klipova za gledanje/slušanje bez internet veze
  • picture-in-picture tamo gde je podržano (isključujući iOS)
  • YouTube Music, Gaming i Kids
  • YouTube Originals (formati koji su dostupni samo na YouTubeu)

YouTube Premium besplatan je mesec dana, a onda košta 749 dinara mesečno. Porodični paket koji omogućava dodavanje do 5 naloga na jednu pretplatu posle probnih mesec dana košta 1.149 dinara. Ne zaboravite da vam je i za probu potrebna kartica koju će Google zadužiti sa 100 dinara prilikom aktivacije prodnog perioda.

Nešto manje pominjana dobrobit YouTube Premium-a je besplatni servis Google Play Music koji se dobija uz njega i koji predstavlja pandan Spotifyju, Deezeru, Apple Musicu i sličnim.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve