Biznis
18.03.2016. 13:00
ekspres

Za vaučere prijavljeno 7.286 građana

BEOGRAD, 18. marta - Za vaučere u cilju podsticanja domaćeg turizma od početka godine do 15. marta prijavilo se 7.286 građana, a penzioneri su najviše zainteresovani za odmor u nekom od turističkih mesta u Srbiji, pokazuju podaci Ministarstva trgovine, turzima i telekomunikacija.
Najtraženija destinacija je Prolom Banja, odnosno smeštaj u hotelu Radan.
Pored Prolom Banje, veliko intersovanje vlada i za Lukovsku Banju (hotel Jelak), potom Kopaonik (prenoćište Kopaonik), Banju Koviljaču (Odmaralište Podrinje) i Zlatibor (Vila Mina). Najviše korisnika se prijavilo iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Pančeva, Zrenjanina, Čačka, Sombora …
TURIZAM 2Za realizaciju Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma kroz podelu vaučera u 2016. godini je budžetom opredeljeno 230.000.000. dinara.
U planu je podela 46.000 vaučera u iznosu od 5.000 dinara, a korisnicima vaučera je za boravak trenutno na raspolaganju 421 ugostiteljski objekat.
Građani će vaučere moći da iskoriste do 20. novembra.
Skoro 70 odsto prijavljenih čine najstariji sugrađani, zatim zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, potom nezaposlena lica.
MOJA SRBIJANešto manje je prijavljenih lica koja ostvaruju pravo na dodatak - pomoć i nega, poljoprivrednici, lica koja ostvaruju pravo na dodatak -penzijsko-invalidsko osiguranje, ratni i vojni invalidi i lica iz porodica palih boraca.
Prošle godine, za tri i po meseca trajanja akcije iskorišćeno je 14.000 vaucera, a ove godine lista potencijalnih korisnika vaučera proširena je i na i inostrane penzionere i domace registrovane poljoprivrednike.
Lista ugostitelja se ažurira na mesečnom nivou, pa se mogu prijaviti i ugostitelji koji su do sada propustili tu priliku, navode u resornom ministarstvu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
20°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve