Biznis
11.09.2019. 18:00
R. E.

ZARAŽENE ČAK 24 APLIKACIJE: Virus "Joker" hara u Google play store-u

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Google play store prošle nedelje poharao je virus "Joker" koji je pronađen u čak 24 popularne aplikacije, a otkrio ga je analitičar Aleksejs Kuprins, piše Medium. Iako je Google uspeo naći rešenje i blokirati virus, pre nego što je u tome uspeo virus je preuzet više od 472 hiljade puta?!

Kuprins ističe da je zlonamerni softver zabeležen u 37 zemalja, među kojima je najviše onih iz Evrope i Azije, kao i SAD i Australija. Korisnici androida, čiji su se uređaji zarazili Jokerom, primetili su da im softver odjednom nudi premium usluge, ali ništa od ponude nisu dobili.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Aplikacije u kojima je virus pronađen su - Advocate Wallpaper, Age Face, Altar Message, Antivirus Security - Security Scan, Beach Camera, Board picture edition, Certain Wallpaper, Climate SMS, Collate Face Scanner, Cute Camera, Dazzle Wallpaper, Declare Message, Display Camera, Great VPN, Humour Camera, Ignite Clean, Leaf Face Scanner, Mini Camera, Print Plant scan, Rapid Face Scanner, Reward Clean, Ruddy SMS, Soby Camera i Spark Wallpaper.

Ukoliko ste instalirali neku od navedenih aplikacija, proverite istoriju transakcija nakon što ih deinstalirate i pripazite na sumnjive aktivnosti računa, poput nepoznatih uplata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve