Zašto je važno da svoje vozilo osigurate „Dunav“ auto-kasko polisom?

Zašto je važno da svoje vozilo osigurate „Dunav“ auto-kasko polisom?

Foto: Shutterstock


San svakog vozača je verovatno isti – nov automobil, tek izašao iz salona. Upravo zato najveća briga koja dolazi s kupovinom novog vozila staje u jedno pitanje: kako ga zaštititi od svih neželjenih događaja? Situacije koje mogu dovesti do nezgode dešavaju se svakog dana: slučajna nepažnja, nedostatak mesta za parkiranje, svakodnevne gužve – okolnosti su na koje ne možemo uticati. A upravo se u takvim situacijama dogodi najviše nezgoda: od polomljenog retrovizora, izgrebane karoserije ili oštećenog branika, pa nažalost do potpunog uništenja automobila.

Bez obzira na to da li ste izazvali sudar ili ste samo učesnik u neželjenom događaju, postoji način da zaštitite svoje vozilo. Osiguranje automobila kasko polisom Kompanije „Dunav“ omogućava vam da u kratkom roku nadoknadite svaku štetu na vozilu, koja često višestruko premašuje cenu osiguranja.

Iskustva naših klijenata najbolje ilustruju svakodnevne situacije koje se pogotovo u zimskim uslovima često dešavaju. Trenutak nepažnje je dovoljan, i najmanje čukanje može da preraste u veliku štetu. Za tren oka, uništena je maska automobila, polomljen far i gomila sitnih delova. Naizgled mala, ta šteta zapravo je finansijski izuzetno visoka i za njeno saniranje potrebno je i do dve-tri hiljade evra.

Srećom, svako ko poseduje polisu auto-kasko osiguranja taj trošak praktično neće ni osetiti. Posedovanje te polise štiti vozilo ne samo od posledica saobraćajnih nesreća već i od šteta izazvanih vremenskim nepogodama, od nepažnje ili obesti trećih lica, s tim što postoji dodatna mogućnost ugovaranja pokrića za krađu vozila u zemlji i inostranstvu. Važno je znati da se auto-kasko osiguranje motornih vozila može ugovoriti za osiguranje novih, ali i polovnih vozila.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prilikom ugovaranja auto-kasko polise moguće je ostvariti i značajne pogodnosti, koje ovu vrstu osiguranja čine finansijski najisplativijim rešenjem. Višegodišnje zaključivanje auto-kasko polise omogućava popust od 10%, dok se za plaćanje premije u celosti odobrava dodatni popust od 10% za fizička lica, odnosno do 15% za pravna lica. U skladu s finansijskim mogućnostima osiguranika, plaćanje premije moguće je obaviti na na rate, a za svaku godinu bez prijavljenih šteta, prilikom obnove osiguranja, ostvaruje se bonus od 10% do maksimalnih 50% visine premije.

Zarad lakšeg servisiranja vozila, osiguranicima je na raspolaganju gusta mreža tehničkih pregleda u sistemu „Dunav auta“ i ovlašćenih servisa za popravku vozila. Pored servisne, na usluzi je i velika prodajna mreža Kompanije za zaključenje auto-kasko polise, za stručnu pomoć i nabavku svega što je potrebno kako bi automobil bio opremljen za bezbedno učešće u saobraćaju.

Ponosni  smo na činjenicu da je Kompanija „Dunav osiguranje“ samo u prvih devet meseci ove godine, po polisama za auto-kasko osiguranje, rešila više od 16.200 odštetnih zahteva osiguranika vrednih oko 1,3 milijarde dinara. Kako je istakao Miloš Milanović, član Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, ažurnost u rešavanju šteta po polisama za auto-kasko osiguranje iznosi čak 96,74%. To znači da osiguranici Kompanije u izuzetno kratkom roku po polisama auto-kasko osiguranja ostvaruju pravo na naknadu štete, što „Dunav osiguranje“ visoko rangira na tržištu.

Detaljnije informacije možete dobiti besplatnim pozivanjem Kontakt centra Kompanije na broj 0800 386 286, na i-mejl [email protected] ili na veb-adresi www.dunav.com.

Koliko košta polisa auto-kasko osiguranja?

Visina premije po polisi auto-kasko osiguranja za vozilo marke „fijat punto“, koje je proizvedeno 2019. godine, iznosi oko 38.000 dinara. To je cena s uračunatim popustima i uz mogućnost dodatnih bonusa sa polisa koje klijent već poseduje, ili sa prenetog dela bonusa kasko polise člana domaćinstva.

U slučaju oštećenja branika, fara i krila na tom tipu automobila samo za troškove nabavke novih delova i njihovu zamenu u ovlašćenom servisu vlasnik vozila morao bi da izdvoji i do 120.000 dinara.

Kompanija „Dunav” bi, po polisi za auto-kasko osiguranje, vlasniku vozila nadoknadila celokupan iznos štete.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar