Biznis
29.06.2023. 21:05
Beta

Studija ETUI

Zbog čega EU muku muči sa nedostatkom radne snage

radnik
Izvor: Shutterstock

Nedostatak radne snage u EU sve je veći ali je to više posledica malih plata i loših uslova rada nego nedovoljnih kvalifikacija radnika, navodi se u novoj studiji Instituta evropskih sindikata (ETUI).

Evropske ekonomije relativno su dobro prošle kroz panedmiju kovida ali, kako se navodi u studiji, jasno je vidljiv nedostatak radne snage za poslove koji su relativno slabo plaćeni. Taj nedostatak je veći u sektorima koji nužno ne zahtevaju veće veštine.
 

"Ogroman nedostatak (radnika) nije samo pitanje veština... Problem je naći ljude koji su voljni da rade te naporne poslove za tako malu platu i pod tako lošim uslovima", rekao je istraživač ETUI i autor studije Vauter Cvizen.
 

Uprkos tome, prema rečima istraživača ETUI, u razgovorima na nivou EU dominiraju narativi o neusklađenosti veština u kontekstu digitalnog i zelenog rasta, kao i o potrebi da se podstaknu mobilnost i migracija radne snage.

Nalazi istraživanja ukazuju na potrebu da se poveća kolektivno ugovaranje i poboljšaju plate i uslovi rada, kao i veštine radnika, ako Evropa želi da stavi tačku na nedostatak radne snage.

Predstavnici evropskih sindikata već su ukazali na činjenicu da su u 2022. realne zarade u polovini članica EU pale uprkos rastu realnog profita.

Autor studije navodi da oskudno tržište rada može da otvori mogućnosti radnicima i promeni odnos snaga. Naime, tržište rada dugo je favorizovalo poslodavce pod pritiskom finansijskih tržišta, smanjenja zaštite radnika, digitalizacije i globalizacije.

Prema rečima autora studije, u aktuelnoj krizi moraju se podržati i radnici i kompanije ali je važno da se iskoristi prilika da se poboljša život radnika a ne da se oni drže u lošim uslovima i sa malim platama.

Od ključnog je značaja da se obezbedi da su u ponudama za posao uslovi za radnike dovoljno dobri da im omoguće dostojanstven život, što će zauzvrat privući više radnika.

Fer uslovi rada već su u Evropskom stubu socijalnih prava i Povelji osnovnih prava a radno vreme je regulisano direktivom.

Značajno unapređenje, smatra Cvizen, mogla bi da donese direktiva o minimalnoj zaradi, posebno kroz uvođenje kolektivnog pregovaranja za sve radnike.

"Kolektivni ugovori između radnika i poslodavaca nude najbolji način za obuku radnika i obezbeđenje poštenih uslova rada", zaključio je istraživač ETUI.

ETUI je nezavisni istraživački i centar za obuku Evropske konfederacije sindikata (ETUC).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bitna promena u Nemačkoj: Šta znači "karta šansi" i na koga se odnosi
Radnici u Nemačkoj

Kako do posla u Nemačkoj

25.06.2023. 08:20

Bitna promena u Nemačkoj: Šta znači "karta šansi" i na koga se odnosi

Manjak radne snage oseća se svuda u Nemačkoj. Kafane nemaju kelnere i kuvare, građevinci nemaju keramičare i instalatere, a bolnice lekare i medicinske sestre. Stare nema ko da neguje, a firme ne mogu da obezbede poslovanje od hakera jer nema aj-tijevaca.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve