Biznis
10.09.2019. 13:03
R. E.

ZNATE LI ŠTA JE TIK TOK? Klinci "beže" sa Instagrama na mrežu koja nije za "starce"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ukoliko ne znate šta je TikTok, verovatno ste i dalje korisnik Facebook-a... U prevodu na današnji jezik klinaca - prestari se. Šalu na stranu, baš kao što se desilo da se mlađe i modernije genercije pre nekoliko godina masovno presele sa Facebook-a na Instagrama u trenutku kada su počeli da dobijaju zahteve za prijateljstvo od svojih roditelja, tetaka i strini, tako su neki novi klinci sada odlučili da je vreme da se napusti Instagram.

Novo mesto okupljanja? TikTok...

Na ovoj, već prilično popularnoj društvenoj mreži, korisnici TikToka snimaju kratke video klipove koje objavljuju svojim "fanovima", zbog čega mreža podseća na Instagram ili Snapchat. Rano je reći da li je u pitanju još jedan kratkotrajni trend, ali treba uzeti u obzir zavidan broj preuzimanja i korisnika ove uspešne kineske aplikacije.

https://www.youtube.com/watch?v=SCLN9av5ets

Aplikacija Musical.ly privukla je veliku pažnju kao lip sync aplikacija koja omogućavala da snimate video kako pevate, plešete na playback. Međutim, nju je u avgustu prošle godine preuzela kineska kompanija ByteDance i sve korisnike preselila na novonastali TikTok. Ova aplikacija je već krajem prošle godine imala najviše preuzimanja u Apple store-u, a ubrzo je dogurala do 500 miliona aktivnih mesečnih korisnika. Globalno je prerasla više od milijardu skidanja širom sveta, a u tom je pogledu prestigla i Facebook i Instagram.

Velik deo popularnosti može zahvaliti slavnima poput voditelja Jimmyja Fallona koji je aplikaciju koristio u svom showu, da bi uskoro započeo i saradnju s kompanijom, pa je TikTok dobijao sve više medijske pažnje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve