Brejking
25.06.2018. 15:41
Nataša Anđelković

BIZARNO: Nakit za mazohiste

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Francuski pisac Žorž Bifon napisao je da je „stil jednako čovek". Stil svakoga od nas pokazuje karakterne crte ličnosti: težimo li komformizmu, uštogljenosti, ležernosti, upadljivosti ili zacrtanim trendovima. To se odnosi na oblačenje, ali i na nakit, posebno kada su žene u pitanju. Nakit je ukras, ali može biti i odstupanje od klasičnog ukrašavanja. Tu spada i sofisticirana biserna ogrlica, kao i zihernadle kod pankera ili pirsinzi na nosu, jeziku i bradavicama. Svaki komad je uspomena za sebe, a može biti i materijalni zalog za budućnost. Međutim, nešto što potpuno odudara od svega dosadašnjeg jeste najnoviji trend nakita za vaginu. Ako je verovati ženskim portalima, za tim su poludele dame širom sveta. Da sve bude još zanimljivije, ovaj nakit se ne nosi uz seksi čipkasti ili satenski veš u romaničnim noćima, već je predviđen za plažu uz bikini. Elizabet Tejlor je davno primetila da je nakit ona mala stvar koja čini da se osećate posebno. Ljubiteljke nakita za vaginu su to valjda shvatile bukvalno.

„Elegantni ukras"

Iako je do pre samo nekoliko decenija bilo vrlo neobično na letovanju nositi bilo kakve đinđuve jer one tokom plivanja objektivno smetaju, danas, u eri selfija i Instagrama, to je postalo normalno. Međutim, lančići prikačeni za kupaći kostim u predelu međunožja ipak su nešto drugo. Tokijska marka „BoDivas" lansirala je ove godine kolekciju nakita pod nazivom „Beachtail" koji opisuju kao „seksi nakit za bikini prepone". Ovi metalni ukrasi se, po pravilu, kače sa unutrašnje strane bikini gaćica, dok lančići vise spolja, između ženskih nogu. Tako na prvi pogled izgleda da vam nešto curi iz intimne regije, što -priznaćete -nije previše privlačno. Dodatno je pitanje šta učiniti ako se za vaš lančić zakači pesak ili se u njega upetlja morska trava. Bez obzira na sve to, tvorci ovog nakita zovu ga „elegantnim" i „veoma originalnim" te dodaju da se ne mora nositi samo uz bikini, već da odlično ide i uz tange, kao i svakodnevni donji veš. Svaki komad nakita sastoji se od lančane petlje koju čine velike i glatke karike. Jedan deo se stavlja direktno na genitalije, sa unutrašnje strane gaćica, a drugi -dužine oko sedam i po centimetara i sačinjen od posrebrenog mesinga na kojem su raznobojni kristali „svarovski" -visi spolja. Vrednost ovog nakita je oko 20 dolara, a naručuje se onlajn. Možete birati među 11 različitih boja. Na pakovanju je napisano i upozorenje: nakit najverovatnije nije udoban jer se kači direktno na vaginu. „BoDivas" čak u svojim marketinškim materijalima beleži da je „alergija na metal odgovornost korisnika". Zdravom logikom zaključujemo da, ukoliko ovaj asesoar ne čistite predano i pravilno, postoji velika verovatnoća da se inficirate.

Za žene koje vole da se kinđure oko karličnog pojasa, a imaju dosta novca, postoji i skupocena kolekcija ovog nakita. Kompanija „So King Bi" iz Singapura dizajnirala je ručno izrađen nakit za vaginu od 18-karatne pozlate čistog srebra. Najjeftiniji komad košta 176 dolara, a najskuplji oko 200. Za svetsku javnost „vagazle", trend koji je kovanica dve engleske reči: „vagine" (vagina) i „bedazzle" (svetlucavo), nije neka novost. To je vrsta genitalnog ukrasa, tačnije kristalčića koji stoje na obrijanom pubisu žene. Kao i većina trendova, i ovaj bizarni momenat potekao je iz Holivuda. Pre nekoliko godina tu pojavu je popularizovala glumica Dženifer Lav Hjuit, koja je maniji „vagazle" posvetila poglavlje u svojoj knjizi „Dan kad sam ubila Kupidona". Tokom gostovanja u jednoj tok-šou emisiji na američkoj televiziji ona je ohrabrila ženske članove publike „da ukrase svoju vaginu". Već sledećeg dana počela je pomama za ovim na Guglu, a pojam „vagazle" je postao najtraženiji termin na tom pretraživaču.

Godina vagine
Sve ovo ne treba brkati s prstenjem, privescima i minđušama na kojima su nacrtane ili ugravirane vulve, klitorisi ili čitava karlična kost, a koji se slično naziva -„vagina nakit". To su male vagine koje se nose na ušima ili vratu. Prema pisanju „Kosmopolitena", 2016. je bila velika godina za vagine jer ne samo da su na crvenim tepisima mnoge dame nosile haljine koje su tek prekrivale polni organ već je i Vrhovni sud u Teksasu ukinuo drakonske kazne za abortus. Baš zbog tih značajnih pojava za žene širom sveta, ovaj časopis podsticao je čitateljke da tu skoro pa revolucionarnu godinu „odmah proslave kupovinom prekrasnog nakita u obliku Venerinog brega". Gde je tu stil, one će valjda znati.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve