23.11.2017. 13:55
osuđenik 512/12

DNEVNIK ROBIJAŠA: Hteo bih da glasam na lokalu, majke mi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ne znam, kao robijaš imam pravo glasa na parlamentarnim i predsedničkim izborima, ali na lokalnim to pravo nemam. Ne mogu da biram ko će biti gradonačelnik Beograda. Čudna neka praksa zaista. Kako Tanjug javlja, volim i ja vas. Uzmite to s rezervom.
E sad, možda bi predstojeće beogradske izbore prelomili upravo glasovi robijaša koji žive u Beogradu, a imaju privremeni „comeback" to Zabela. Zabelah, ne Zorannah. Polemišemo o tome, pa mi smo u Braničevskom okrugu, logično, protiv svoje volje i, bogu hvala, privremeno. Nikako za stalno, nisam iseljen u Braničevski okrug. Pa nisam ja odlaskom na izdržavanje kazne promenio mesto stalnog boravka, na ličnoj karti mi i dalje piše da sam iz Beograda, iz užeg gradskog jezgra. Bulbulder. Nigde ne piše da sam se preselio. Ne mogu da glasam, a hteo bih, majke mi. Ne samo zbog kandidata u najavi, Saša ovaj, Saša onaj, pa ubica platana. Ej, čovek ih masakrirao.
Nije zajebancija, ovde ima mnogo ljudi iz Beograda koje zanima ko će dobiti vlast u prestonici i kakve će uslove života pružiti. Da li će biti dobro grejanje, hoće li pojeftiniti, šta je s prevozom, socijalom, kolika su davanja za treće dete? Setih se karikature objavljene pre nekoliko godina u jednom magazinu kad je uvedena kinta za treće dete. Na karikaturi najstarije odrpano, drugo već kud i kamo urednije, a treće dete gospodin, u fraku... Dakle, otac na službenom putu u Zabeli brine za uslove života svoje porodice u Beogradu. I hteo bi da glasa, majke mi, a ne može. Ovaj propust mogao bi se pripisati premijerki Ani Brnabić, ali dok je bila ministarka za lokalnu samoupravu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Pa nisam ja odlaskom na izdržavanje kazne promenio mesto stalnog boravka, na ličnoj karti mi i dalje piše da sam iz Beograda, iz užeg gradskog jezgra. Bulbulder. Nigde ne piše da sam se preselio. Ne mogu da glasam, a hteo bih, majke mi

Ona je uređivala tu oblast i sad bi s nove funkcije hitnom merom da ispravi tu grešku, diskriminaciju, jebem li ga, šta god. Doduše, ona je sad opsednuta digitalizacijom Srbije i, kako reče, nema nama kanalizacije bez digitalizacije. Nemojte se pozivati na Tanjug, ja ću bolje da objasnim. Htela je reći da kroz pola Srbije i fekalije teku na divlje te da ćemo samo zahvaljujući parama dobijenim od digitalizacije imati sredstva da sva ta govna koncentrišemo u legalni tok.
Pretpostavka je da Ana kao ministar nije napravila namernu grešku, samo joj nije skrenuta pažnja na naš slučaj. Samo toliko.
Ili da preokrenemo stvari, OK, mi smo u Zabeli pa što nam se onda ne omogući da glasamo na lokalnim izborima u Požarevcu? Mi bismo onda trajno bili tas na vagi ko će u Braničevu vladati. Bili bismo faktor.
Bakir me mnogo iritira onim „srbijanska politika". Zar nije srpska? Apostrofira to srbijanska, hoće da kaže da sve zlo među Srbe u Bosni dolazi iz Srbije.
Iskreno, nije mu lako, turski sultan se prilikom posete kralju Alehandru na Bakira nije ni osvrnuo. Ljut je vladar iz Stambola, dobio je uoči propalog vojnog puča podatke od cara Vladimira da među pučistima ima i Bošnjaka, kao i Albanaca s Kosova. Angažovala ih CIA.
Jbg., sultan nikome ne prašta! Ni sultaniji. U vreme Osmanlija, ako bi sultanija prevarila sultana, naredio bi ne samo da joj se odseče glava već bi se i sva njihova zajednička deca podavila. Zato su sultanije bile verne.
Erdogan preduhitri zaverenike, a pametni Bakir zaćuti, pravi se lud. Zato sultan ni reč o tamnom vilajetu i prokletoj avliji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve