16.11.2017. 13:02
osuđenik 512/12

DNEVNIK ROBIJAŠA: Mrkini rimski putevi od gline, a bio je kul tip

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zabeleženo je da je Julije Cezar kazao da će smrću Marka Junija Bruta rimski duh odumreti. Zajebao se. Mrka je živ. Naime, poznato je da su putevi odigrali ključnu ulogu u Rimskom carstvu, a najvažniji su bili Viae publicae - javni putevi, nešto poput današnjih koridora u Srbiji.
E sad, srpski viae publicae prave se u pet slojeva, a rimski su građeni od tri - prvi kamen i zemlja, pa drugi od gline i završni od šljunka. Samo u Galiji, izgrađeno ih je 21.000 km. Da je u to vreme bilo asfalta, varvari bi carstvo mnogo pre srušili... I Mrka se nađe na krivičnoj prijavi zbog ugradnje gline na koridoru 11 od Uba do Lajkovca. Jebote, pa zar autori te prijave ne znaju da je Mrka čista antika? Doduše, u dupleksu, u Internacionalnih brigada, jer je Mrka uvek voleo leva skretanja.
Ne tako davno, Mrka je bio u koaliciji sa žutim varvarima. Napravio je vladu sa Tadićem. Borisa je, u prisustvu pokojnog Mikija Rakića, molio samo jedno. Da mu dozvoli da ode u Požarevac da poseti grob pod lipom. I ovaj mu je to dozvolio. Spekuliše se da je tom prilikom Mrka obećao Borisu da ga voli više od Slobodana. Od povratka ostatka porodice Milošević u Srbiju nije bilo ništa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Ne tako davno, Mrka je bio u koaliciji sa žutim varvarima. Napravio je vladu sa Tadićem. Borisa je, u prisustvu pokojnog Mikija Rakića, molio samo jedno. Da mu dozvoli da ode u Požarevac da poseti grob pod lipom. I ovaj mu je to dozvolio

Kad su na izborima varvari izgnani, Mrka se okuražio, ide pod lipu i kad je pokojniku rođendan, apeluje na vlast da je njena moralna obaveza, misleći naravno i na svoje socijaliste, da bi bio red da se i Miloševiću podigne spomenik usred Beograda, ali i da neki od širokih bulevara ponese njegovo ime. Mrki ne treba ulica, očekivao je samo orden. Ali ne može pre roka.
Intimno, čini mi se da krivična prijava protiv poslednjeg Rimljanina ima veze i sa predstojećom izbornom skupštinom u SPS-u, i puču koji se zbog toga sprema u stranci, ali i da se spreči Mrkina kandidatura za gradonačelnika ako njegovi izađu na ove izbore sami. O puču se priča u zatvoru, Kramer protiv Kramera, evropski Ružić protiv ruskog Dačića...
Dok Tužilaštvo za organizovani kriminal bude ispitivalo navode iz krivične prijave protiv Mrke, proći će izbori i ovi i oni, i budući, i vlada će se prekomponovati, izvršiće se njena i mala i velika rokada, i racionalizacija i sistematizacija. I ostaće samo Saša iz Beograda. Ne, on nije antika, on se završava na ić.
Dačiću će da pripomogne čovek koji ima pozicije i u paklu i u raju, Ivica Tončev, koji osim građevinarstvom barata i podzemnim kanalima. I još jedan "panonski govnar", kome je po zlu krenulo baš ovih dana jer mu je blizak saradnik koji krekeće ubio čoveka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve