15.06.2017. 06:09
osuđenik 512/12

DNEVNIK ROBIJAŠA: Škaljarci i drumarina na Trošarini

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jebote, gori sam od debelorepog patuljastog lemura. Taj stvor može i do osam meseci da bude u stanju hibernacije i da pri tom ne padne u dubok san, a ja sam tako "zaleđen", čini mi se, godinama. Evo i zašto to mislim. Još od "Sablje" nas ubeđuju da se država obračunala sa organizovanim kriminalom, da je ta pošast sasečena u korenu, da joj je zabijen glogov kolac u leđa. Ako, u redu je. I onda pohvataju neku ekipu navodeći je kao krim. org. sa određene teritorije. U "Sablji" nahvataše 12.000 ljudi, to se hapsilo, privodilo, pretresalo... Epilog, "zemunci" procesuirani, osuđeni, od organizovanog kriminala ne ostade kamen na kamenu. Umalo da zaboravim, preteča svemu bila je tzv. Makina grupa, predvođena Makom i pridruženim članovima, jednim auto-limarom iz Belo Potoče, smotanim Karlosom i, u to vreme, naloženim klincem sa Senjaka. Ne prođe nekoliko godina od "Sablje", obelodaniše da je među nama Pljevljak koji valja belo na tone. Pa kako vam je promakao, često sam se pitao. Posle Šarića, mislio sam, nema više krim. org., ali stvarno, međutim, rekoše da ima još jedan vođa zemunskog klana, da je on čak sposoban i da lansira bespilotnu letelicu i njome ubije i prvog među jednakima iz plemena žutih kmera, znate ko je taj, to je onaj što u srpskim kafanama ide od stola do stola i podseća goste da je nekoć bio predsednik ove države... I tako, tona prođe, kilo nikad, kad ne lezi vraže, doktor Nebojša objavi rat tipovima iz SAO Škaljari, općina Kotor. Logično, mislio sam, jer kod nas crime org. is death. I pitah se (o bože, kako sam arhaičan, sve pišem u aoristu), pa zašto onda ne zatvore ovaj sud za organizovani kriminal kad mafije više nema. Neka se sudije i tužioci upute u redovne sudove, pa valjda će i tamo biti kadri da sude za regresirano đubrivo, đubretarima, faslifikatorima GSP karata, itd., itd. Međutim, pre neki dan pročitam da je policija u Beogradu pohapsila najmanje deset pripadnika škaljarskog klana, rođenih uglavnom u Bgd. Kao da me neko posuo kofom ledene vode, kao što se Čeda Jovanović obnažen do pola sam posipo, e baš tako.

Odem kod lokalnog zatvorskog vrača da mi ipak on pogleda u dlan. Gleda, gleda, kaže mi "ovo ti je poslednja robija", te ovo, te ono, i preseče me rečima "pa ti između drugog i trećeg sina imaš žensko dete". Molim? Od tad razbijam glavu s kim sam u to vreme mešao noge

Pa, doktore, molim vas, otkud, bre, oni škaljarci, pa to su Voždovčani, momci naplaćuju drumarinu gore kod Trošarine. Jebote, da li ja pogrešnim redom primam informacije ili je nešto drugo u pitanju, nisam siguran, zato sam otišao kod dr, i to onog pravog, doduše zatvorskog, i on mi kaže pa ti imaš 6.100 crvenih krvnih zrnaca, ti nisi ljudska vrsta, ti si čelik, a za redosled primanja informacija bole te stojko. Posumnjam u njegovu dijagnozu, jebiga, možda je doktorirao pre magisterija, i odem kod lokalnog zatvorskog vrača da mi ipak on pogleda u dlan. Gleda, gleda, kaže mi "ovo ti je poslednja robija", te ovo, te ono, i preseče me rečima "pa ti između drugog i trećeg sina imaš žensko dete". Molim? Od tad razbijam glavu s kim sam u to vreme mešao noge...
E sad, kakvim redom primam informacije ne znam, ali čini mi se da su ovi iz SNS konačno ostvarili svoj san. Ta fantastična organizacija otarasila se Tome, a onda i Vučića kao premijera. Konačno su sklonili dvojicu ljudi koji su jedini imali hipoteku prema zapadu. Sad kad je Vučić predsednik, on im više i ne smeta da se potpuno okrenu Rusiji. To je sad totalni galimatijas, sad je predsednik za Evropu, a Toma i stranka za Rusiju.
Ko o čemu, robijaši o pomilovanju. Boris Tadić je za svog vakta pomilovao 190 robijaša. To su, uglavnom, bili pripadnici manjina, Bugari, Madžari, Bošnjaci... dakle oni koji su uvek ogromnom većinom glasali za njega. Napravio je čak i presedan u svetskom pravosuđu, pomilovao je dvostrukog ubicu Žarka Lauševića u bekstvu, kome je tadašnji ministar policije Ivica Dačić na noge u Ameriku odneo pasoš. Pa to nije nadrealizam, to je više od botanike lepog izražavanja. Toma Nikolić pomilovao je njih 34, među njima i Džaju, s tim što su posle prvog kruga tadašnjih predsedničkih izbora presudni glasovi robijaša i njihovih porodica otišli za Nikolićevu pobedu.
Sad je Vučić na potezu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve