EKSPRES-BIZAR: Vagina ubica

EKSPRES-BIZAR: Vagina ubica


Brazilka pokušala da ubije muža tako što je svoje intimne delove namazala otrovom i podsticala ga na oralni seks. Srećom, nije uspela u zamisli

Vagina je mračno i misteriozno mesto koje proizvodi čudne tečnosti. Njen sekret i menstruacija vekovima čine osnovu uverenja da su žene nečiste, i bukvalno i ritualno. Za patrijarhalna društva, ne samo u srednjem veku već i u savremenom svetu, činjenica da „to krvari pet dana mesečno, a ne umre” zastrašujuće je. Pritom, od nastanka sveta, svesni su da to mesto donosi i zadovoljstvo muškarcima, ali i novi život.

Radost pa smrt

Zbog te kontroverzne prirode vekovima se ispredaju razne priče o „veštičjem mestu” o kojem se malo zna. Ali retko kad je ženski polni organ zaista korišćen kao oružje. Sve do 2013. godine, kada je jedna žena iz Brazila pokušala da ubije svog supruga namazavši otrov na svoju vaginu, a potom od muža traživši da je oralno zadovolji. Ovaj bizarni i, srećom po oboje, neuspešan poduhvat desio se u gradu Sao de Žose di Preto.

Iako su tu vest tada prenele sve svetske agencije, nikada nije otkriven identitet aktera. Potencijalna žrtva, četrdesettrogodišnji muškarac ispričao je policiji da ga je žena namamila u krevet i podstakla na oralni seks. Međutim, ubrzo je primetio da njeni intimni delovi čudno mirišu i uplašio se da joj nije dobro te ju je odmah odveo u bolnicu. Medicinsko ispitivanje potvrdilo je prisustvo nedefinisanog toksina u njenim genitalijama koji je mogao da ih ubije oboje. Suočena s rezultatima testa, ona je priznala zločin. Navodno, bila je besna jer je njen suprug odbio da joj da razvod. Pretpostavlja se da je u međuvremenu promenio mišljenje. Lokalna televizija je prenela da su je lekari zbrinuli, dobila je i neku terapiju, a suprug je odlučio da je tuži zbog pokušaja ubistva. Britanski novinari, cinično, primetili su da to što je muž odveo damu kod lekara pokazuje da „viteštvo nije umrlo”. Ili je pak ona bila toliko plemenita da je želela da joj suprug umre srećan.

bizar toothed-vagina
Ubistvo vaginom, koliko god zvučalo originalno i feministički, nije tako sjajna ideja. Internet stranica simboličnog i biblijskog naziva „Jezebela” objavila je zanimljiv osvrt na taj slučaj. Tamo se navodi da ako želite nekog od svojih najbližih da ubijete, prvo i osnovno je da odmah odustanete od te ideje. Krvoproliće nikada nije rešenje. Drugo, sve i da to pokušate (a nemojte!), to nikada ne činite tako što ćete utrljati ili ugurati neki otrov u sebe jer je vagina toliko upijajuća da su veće šanse da ćete tako izvršiti samoubistvo nego se obračunati s partnerom.
Kroz istoriju je bilo mnogo primera kada su žene na daleko suptilnije načine koristile otrov. Međutim, obično se otrov sipao u piće ili hranu, retko ko je bio dosetljiv kao pomenuta Brazilka. Jedan od prvih zabeleženih slučajeva je ubistvo rimskog cara Klaudija 54. godine nove ere. Njegova četvrta žena i nećaka Agripina servirala mu je porciju otrovnih pečuraka, od kojih je on ubrzo preminuo. Postoji nešto posebno intrigantno u korišćenju metoda za ubijanje koje uključuju zadovoljstvo. U nečemu uživate i to vam bude poslednje. Smrtonosni ljubavni tunel doprinosi viševekovnoj mitologizaciji seksa.

Opasni ugriz

Paranoične fantazije o ženskim genitalijama postoje oduvek. Ova „moć tame” poslužila je kao inspiracija za brojne horor priče u kulturama širom sveta. U različitim istorijskim periodima muškarci su optuživali da tokom menstrualnog ciklusa žene uzimaju „mušku životnu silu” kroz svoju vaginu. Ovaj strah od ženske utrobe proizveo je i mitološku priču da neke vagine imaju zube koji bi mogli da kastriraju čoveka. Zanimljivo, taj mit može se naći u mnogim različitim i udaljenim kulturama, od grčke mitologije do plemena Čako i Guiana iz Južne Amerike. Njegova poruka može biti suptilno različita, u zavisnosti od toga gde je nastao: ili kaže da je penetrativni seks opasan, da su žene zle misteriozne osobe koje priželjkuju mušku kastraciju, ili u blažoj formi zabranjuje da muškarci siluju žene kako ne bi trpeli posledice. Sve dok se žene osećaju nemoćnima, ovi snažni mitovi će biti prihvaćeni i iskorišćeni da se muškarci zaštite predstavljajući žene kao veštice, trovače ili sirene. Zaboravljaju da postoje i drugi načini da nekoga ugrizete.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar