Brejking
13.03.2019. 13:11
Tamara Marković-Subota

EKSPRES OTKRIVA: LUKIN ROĐAK OTKRIO MIŠINE UBICE

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nebojša Bojović, brat od strica Luke Bojovića, dao je policiji krucijalni podatak u istrazi ubistva advokata Dragoslava - Miše Ognjanovića. Kako „Ekspres" ekskluzivno saznaje, upravo je Nebojša Bojović, inače čuveni beogradski zlatar, policiji otkrio tajnu koju mu je nekoliko dana pre ubistva poverio advokat Ognjanović, a koja će sedam meseci kasnije najverovatnije dovesti do konačne rekonstrukcije zločina. Ognjanović je, naime, Bojoviću rekao da je primetio sumnjiv automobil koji ga prati već nekoliko dana i da je u njemu prepoznao dvojicu mladića - Strahinju Stojanovića i Radeta Dunjića.

Strahinju Stojanovića je advokat Ognjanović prepoznao jer je svedočio u objedinjenom postupku za ubistvo Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića, dok Radeta Dunjića kao mlađeg brata ubijenog vođe navijača Velibora Dunjića poznaje iz kraja. Ovaj podatak „Ekspres" je ekskluzivno objavio još u avgustu prošle godine, nekoliko dana nakon što je Stojanović pukom srećom izbegao sigurnu smrt, kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov „audi" u naselju Galenika u Zemunu. Tada, međutim, policija nije imala dovoljno dokaza da za ubistvo advokata Ognjanovića osumnjiči i uhapsi prozvane.

Krivična prijava za ubistvo Ognjanovića i dalje se vodi protiv N. N. osoba, ali prema nezvaničnim saznanjima iz policije istraga se bliži kraju, a kao potencijalni osumnjičeni upravo se navode Stojanović i Dunjić.

U međuvremenu, Stojanović je iz Srbije otišao u Španiji, gde se oženio misicom Olac Bilbao Gonzales, koja je u eksploziji teško povređena, dok je Dunjić i dalje u Beogradu, na slobodi.

Advokat Ognjanović ubijen je 28. jula prošle godine na Novom Beogradu. Kobne večeri on se sa sinom Petrom vraćao iz restorana. Ispred zgrade u Ulici Antifašističke borbe parkirao je svoj automobil, a potom zajedno sa sinom krenuo ka ulazu zgrade. U tom momentu prišao im je maskirani ubica i pucao u advokata. Ranjeni Ognjanović je pao, ali je sin, koga je jedan metak pogodio u šaku, uspeo da ga podigne. Ubica, koji se već bio udaljio, tada se okrenuo, ponovo im pritrčao i u starijeg Ognjanovića ispalio još pet hitaca. Potom je pištolj uperio u Petra, ali je posle nekoliko sekundi premišljanja spustio oružje i pobegao.

Iako policija još nije uspela da prikupi dokaze i da za ovaj zločin osumnjiči Stojanovića i Dunjića, ekipa oko Luke Bojovića nije imala dilemu ko stoji iza likvidacije advokata Ognjanovića. Kontranapad je usledio 14 dana kasnije. U noći 11. avgusta eksplodirala je bomba postavljena pod Stojanovićev „audi". Stojanović je izbegao eksploziju tako što se par sekundi ranije vratio u stan kako bi uzeo zaboravljeni mobilni telefon, ali je zato teško povređena njegova devojka, španska misica Olac Bilbao Gonzales, koja je u Srbiju došla nepuna 24 sata ranije. Od zadobijenih povreda ona je najpre zbrinuta u Zemunskoj bolnici, a zatim na VMA. Posle oporavka vratila se u Španiju, odakle je nedavno na društvenim mrežama objavila da je postala gospođa Stojanović. Objavu je, međutim, ubrzo izbrisala, čak je i demantovala udaju, ali je po objavljenoj fotografiji jasno da je u Španiji sa Strahinjom Stojanovićem.

Stojanović, inače, važi za osobu blisku Milošu Delibašiću, označenom kao visoko pozicioniranom članu kriminalne ekipe Slobodana Šaranovića. Iako je prema operativnim podacima dovođen u vezu s brojnim likvidacijama, Stojanović je osuđivan jedino zbog iznude, oružja i izazivanja opšte opasnosti.

Njegovo ime u medijima je prvi put spomenuto u istrazi ubistva Pančevca Miloša Vidakovića 2. jula 2013. godine. Policija je tada došla do podatka da je ubistvo Vidakovića naručio upravo Stojanović, njegov kum. Naime, kako se tada otkrilo, Strahinja je bio u intimnoj vezi sa suprugom svog kuma. Kada se ljubavna veza razotkrila, izbila je svađa u kojoj je Stojanović pucao u Vidakovića i ranio ga u noge. Vidaković je otišao u bolnicu, ali policiji nije želeo da kaže ko je pucao u njega. U strahu da se posle te pucnjave ne nađe na meti, Strahinja je, kako je policija sumnjala, naručio ubistvo Vidakovića, i to kod svog druga iz zatvora Miloša Delibašića. Vidaković je ubijen u Budvi, u baru „Sailor", a istraga tog slučaja kasnije je dovela policiju do hapšenja grupe koja se, osim za taj zločin, sumnjičila i za ubistvo Lukinog brata Nikole Bojovića 29. aprila 2013. u Beogradu. Stojanovićevo ime se, međutim, nije našlo na optužnici, a na suđenju se pojavio samo kao svedok u maju 2017. godine, i to nakon izručenja iz Holandije.
U ovom postupku optuženi Miloš Vojnović, koji je sklopio sporazum o priznanju krivice za ubistvo Vidakovića, tvrdio je da je Stojanović 2013. godine dolazio u Budvu sa zadatkom da ubije Luku Đurovića, tada glavnog saradnika Luke Bojovića u Crnoj Gori.

Stojanović je bio hapšen u februaru 2014. godine zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine na uglu ulica Rimske i Vojislava Ilića ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA. Naime, iz BMW-a je tada pucano u „audi" u čijoj blizini je bio „fijat punto" u kojem je Zoran Lj. bio sa suprugom. Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe čiji su pripadnici iz automobila u pokretu pucali jedni na druge. Stojanoviću je na saslušanju u toj istrazi podršku svojim prisustvom u sudu dao bliski prijatelj Velibor Dunjić, vođa navijača Crvene zvezde iz grupe „Hijene". Tri meseca kasnije Dunjić je ubijen ispred splava „Džimis", a Stojanović je posle mesec dana pritvora pušten na slobodu, gde je nastavio druženje s Veliborovim mlađim bratom Radetom.

Za Stojanovićevo ime vezuje se i operativni podatak o angažovanju dvojice kriminalaca iz BiH krajem septembra 2015. godine za likvidaciju osobe iz srpskog podzemlja. Dvojicu plaćenika navodno je angažovao Strahinja, ali policija nije saznala ko je bio njegova meta.

NE PROPUSTITE:

SAHRANJEN ADVOKAT DRAGOSLAV MIŠA OGNJANOVIĆ

SEDMODNEVNI PROTEST PRAVNIKA U SRBIJI: Advokati ne žele da smrt Ognjanovića prođe tako lako

POLICIJSKA AKCIJA VIHOR U TOKU: Likvidator Ognjanovića sačekao ispred zgrade i pucao na njega

KO JE BIO UBIJENI ADVOKAT DRAGOSLAV MIŠA OGNJANOVIĆ

UBIJEN POZNATI ADVOKAT DRAGOSLAV OGNJANOVIĆ, NJEGOV SIN RANJEN

MUP POTVRDIO: Advokat Dragoslav Ognjanović je ubijen, u toku potera za ubicom

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve