Vesti
27.10.2017. 14:27
R.E.

(FOTO) ZAPLENJENO 3 KG ZLATA, SREBRA , DRAGOG KAMENJA I SATOVA NA GRADINI: Sve je počelo kad je stigao mercedes sa nervoznim vozačem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Carinik je uočio vidljivu nervozu jednog od putnika, što ga je navelo da najpre izvrši njegov detaljan pretres. Tada je u prostoru ispod kaiša u unutrašnjem delu pantalona pronašao dve pvc kesice, u kojima je bilo 30 komada zlatnog prstenja i 76 kamenčića, nalik dragom kamenju, različitih oblika, veličina i boje

Srpski carinici juče su na graničnom prelazu Gradina prilikom izlazne kontrole zaplenili preko 3,2 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, 76 kamenčića nalik dragom kamenju i oko 70 muških časovnika, čija će ukupna vrednost biti poznata nakon stručne ekspertize.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Carina Srbije

Prekršaj je otkriven kada je za selektivnu kontrolu izdvojen automobil „Mercedes Benz“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica muškaraca, 59-godišnji vozač, nemački državljanin turskog porekla i 52-godišnji suvozač, državljanin Turske.

CARINICI NA GRADINI ZANEMELI OD OVOG ŠVERCERA: Bakici iz Turske u gaćama otkrili više od 260.000 evra

Onu su tokom uobičajene konverzacije sa carinikom, koja je vođena na turskom jeziku, rekli da nemaju ništa da prijave, osim ličnog prtljaga. Međutim, prilikom započete detaljne kontrole automobila, carinik je uočio vidljivu nervozu jednog od putnika, što ga je navelo da najpre izvrši njegov detaljan pretres. Tada je u prostoru ispod kaiša u unutrašnjem delu pantalona pronašao dve pvc kesice, u kojima je bilo 30 komada zlatnog prstenja i 76 kamenčića, nalik dragom kamenju, različitih oblika, veličina i boje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Carina Srbije

Daljim pregledom je u prtljažnom prostoru automobila, na različitim mestima, u nekoliko kesa i torbi među ličnim stvarima, pronađeno 68 muških ručnih časovnika i oko tri kilograma srebrnog nakita, ogrlica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Carina Srbije

Što se pronađenih kamenčića tiče, tek će posle ekspertize biti potvrđeno da li se radi o originalnom dragom kamenju i kolika je njihova vrednost. Prema izjavi prekršioca, reč je o rubinima, safirima i „Swarovski“ kristalima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Carina Srbije

Pored nakita i satova, privremeno je zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjene robe koju je bilo moguće proceniti odmah, prelazi jednu trećinu vrednosti vozila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve