Brejking
25.04.2019. 15:38
Tamara Marković Subota

Kriminalca od kog najviše strahuju Lukini saradnici  "pokopao" je školski drug - ubica

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
 Miloš Delibašić, koji je 2. aprila u ponovljenom suđenju pred Višim sudu osuđen na 30 godina zatvora, ovu kaznu zaradio je na osnovu izjave svog školskog druga Miloša Vojnovića.

Sukob starih školskih drugova nije usamljen slučaj u poslednjim aktuelnim postupcima pred beogradskim sudovima. I glavni svedok protiv pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića bio je niko drugi nego njegov školski drug, Nebojša Joksović.

Interesanto je samo da u prvom suđenju protiv Delibašića, a koji se vodi zbog organizovanja kriminalne grupe i ubistava Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, sudsko veće nije poklonilo poverenje glavnom svedoku, Milošu Vojnoviću. U ponovljenom suđenju, koje je naložio Apelacioni sud, sudsko veće je "poverovalo" Vojnoviću, koji je u postupku imao status svedoka-okrivljenog.

Sudski susret dvojice nekadašnjih prijatelja održan je 1. septembra 2017. godine, uz ovaj dijalog:

Delibašić: Zašto si odlučio da progovoriš o ubistvu Vidakovića godinu i po posle hapšenja?

Vojnović: Pokušali su da mi stave na teret ubistvo Nikole Bojovića, a ja sa tim nemam nikakve veze.

Delibašić: Da li tvoja devojka koja ti je rodila dete i sestra u Pirotu imaju zaštitu?

Na ovo pitanje je reagovao sudija koji je pitao Delibašića da li to želi da skrene pažnju kako zna da je Vojnovićeva sestra u Pirotu, ali je on odgovorio da ih je "Vojnović pustio niz vodu".

Delibašić: One nemaju zaštitu, normalno se kreću po gradu. Ubio je čoveka, napravio problem, zašto nije njima obezbedio zaštitu? Mogao sam ja, hipotetički, da kažem Strahinji da ode i da mu ubije dete u kolevci. Zarad svog interesa je napravio sporazum i gurnuo dete niz vodu, zašto ne bi i nas - rekao je Delibašić u sudnici Specijalnog suda.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
MILOS VIDAKOVIC, UBIJEN U BUDVI, 2013FOTO FACEBOOK

VIDAKOVIć: Ja sam tražio zaštitu za porodicu, ali mi je policija rekla da im ne treba. Devojka i ćerka su imale zaštitu, Delibašić je to dobro znao. Devojci je zabranio da dovodi dete kod mene, dve godine nisam video ćerku jer joj je rekao da će one samo tako da budu sigurne. Ja znam kako on razmišlja, ovo su indirektne pretnje, sve dok misli da će biti oslobođen, on neće ništa preduzimati, rekao je Vojnović i dobacio da i on zna da "Delibašić ima sestru u Americi".
"Ja ću ti voditi dete u Top Hil", odgovorio mu je Delibašić uz osmeh.

Posle ubistva Slobodana Šaranovića, Vojnović je izjavio saučešće Delibašiću i rekao mu da je tu za njega, čak i ako poželi da se sveti.

"Da li sam te ja ucenio? Jesam li ti možda rekao da ću ti ubiti tada trudnu devojku ako ne budeš ubijao ljude po Crnoj Gori? Jesi li imao izbora?", pitao je Delibašić Vojnovića.

 "Jesam, ali ja sam takođe bio ugrožen. Mislili su da imam veze sa ubistvom Bojovića, bojao sam se da ne urade nešto mojoj porodici", odgovorio je Vojnović.

Dok su "razgovarali" u sudnici Specijalnog suda, između bivših prijatelja, koji se prema Vojnovićevom svedočenju poznaju iz detinjstva, odnosno iz osnovne škole, stajao je veliki broj zatvorskih stražara, koji su vodili računa o tome da ne budu jedan blizu drugom.

Inače, Strahinja koga je pomenuo Delibašić je Strahinja Stojanović, kum ubijenog Miloša Vidakovića. Upravo je njega policija prvog povezala sa ubistvom Vidakovića u Budvi, ali on nikada nije bio optužen, a u ovom postupku pojavio se samo kao svedok.

Strahinja Stojanović je inače, u avgustu prošle godine preživeo bombaški napad u Zemunu, u kome je povređena njegova verenica, španska misica Olac Bilbao Gonzales. Napad na Stojanovića usledio je dve nedelje nakon ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, za koje je kao jedan od potencijalno osumnjičenih, prema uverenjima policije, upravo Stojanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve