Brejking
16.01.2018. 10:19
ekspres

OLIVER IVANOVIĆ UBIJEN U KOSOVSKOJ MITROVICI

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros nešto posle 8 sati u pucnjavi koja se dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Napadač je Ivanovića ispalio pet hitaca iz pištolja dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica.

Severnu Mitrovicu blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Prostor oko sedišta stranke je blokiran.

Ivanovića su jutros ispred kancelarija GI SDP pronašle stranačke kolege.

Kako je saopštila Ksenija Božović iz GI SDP, policija je ispred kancelarije pronašla tri čaure.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je za Kontakt Plus da je policija dobila nepotvrđenu informaciju da je Ivanović upucan ispred kancelarije SDP.

"Poslali smo jedinice u bolnicu i ispred kancelarije da utvrdimo o čemu se tačno radi, pronađene su i neke čaure pa ćemo videti šta je u pitanju", rekao je Hoti.

Glavni tužilac u severnom delu Kosovske Mitrovice saopštio je da je Ivanović preminuo u bolnici od posledica ranjavanja i da je policija nedaleko od mesta zločina pronašla zapaljeni automobil "opel astra", kojim je ubica najverovatnije pobegao, a potom i zapalio da prikrije tragove.

INTERVJU, OLIVER IVANOVIĆ, POLITIČAR U KUĆNOM PRITVORU: Priznajte grešku!

LEKARI PROGLASILI SMRT

U 9:30 časova lekari bolnice u Kosovskoj Mitrovici proglasili su smrt Olivera Ivanovića.

"Obistinile su se naše najgore slutnje, lekari su objavili u 9:30 da je Oliver Ivanović preminuo. Pokušali su reanimaciju, ništa nije uspelo. On ima više prostrelnih rana u gornjem delu tela i nažalost sa time nije mogao da se izbori", rekao je Nebojša Vlajić, advokat Olivera Ivanovića.

Vlajić nema informacija o tome kako je došlo do tragičnog događaja.

BIOGRAFIJA OLIVERA IVANOVIĆA

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.  Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta posle tri godine. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću "TransKosovo", fabrici keramičkih pločica "Mozaik" i predstavništvu firme "Hepok" iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mestu zamenika generalnog direktora kompanije "Feronikl" iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.

POSLE ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA: Predsednik Vučić zakazao vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo. Sa tog mesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.  Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsednik karate kluba "Trepča".

Bio je oženjen i otac tri sina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve