Brejking
08.11.2018. 17:52
Tamara Marković Subota

POČINJE NOVI RAT, MILOŠ DELIBAŠIĆ DELIJA PUŠTEN IZ ZATVORA U SREMSKOJ MITROVICI

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Saradnici Luke Bojovića najviše strahuju od naslednika klana Šaranović, i to ne bez razloga

Sada počinje novi rat, izgovoreno je 29. aprila na grobu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Ova kobna rečenica prenosila se od usta do usta članova porodice Bojović i njihovih najbližih saradnika, koji su se okupili na petogodišnjem pomenu ubijenom Nikoli. Povod za ovu rečenicu bio je muškarac od koga najviše strahuje Lukin klan

- Miloš Delibašić (34), koji je samo dvadesetak dana ranije u Specijalnom sudu oslobođen optužbi da je sa svojim sada pokojnim ujakom Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čijim se članovima sudilo za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Delibašić, koji je u podzemlju poznat po nadimku Delija, međutim, tada nije pušten iz pritvora.

Iza rešetaka je zadržan zbog ranije presude od 15 meseci zbog falsifikovanja isprava. U zatvoru je, međutim, proveo još samo sedam meseci, i prošlog petka je pušten na slobodu.

Delibašićev izlazak iz zatvora u Sremskoj Mitrovici izazvao je novi potres u srpsko-crnogorskom podzemlju, koje sada nagađa nova dešavanja.

„Od Delibašića su Lukini saradnici strahovali i dok je bio u zatvoru. Nije nikakav problem da izda naređenje i iza rešetaka, ali njegov izlazak je ipak daleko značajnija stvar i izaziva još veći oprez i strah u Lukinom klanu. Neko on njih će sada povući potez, pitanje je samo ko će biti prvi. Delibašić važi za izuzetno svirepog, spremnog i bezobzirnog kriminalca", kaže za „Ekspres" izvor upućen u dešavanja u srpskom podzemlju.

On navodi i da policija veruje da je Delibašić bio uključen u određena dešavanja na beogradskom asfaltu i dok je bio pod stražom u Sremskoj Mitrovici.

„Strahinja Stojanović (28), čiji je automobil dignut u vazduh početkom avgusta u Zemunu, jedan je od najbližih Delibašićevih prijatelja i saradnika. Stojanović je tada samo pukom srećom ostao živ jer se vratio u stan po mobilni telefon u trenutku kada je na parkingu ispred zgrade aktiviran eksploziv. Njegova prijateljica, španska misica Olac Bilbao Gonzales (20), koja je Stojanovića čekala u automobilu, tada je teško povređena.

Interesantno je da je likvidacija Stojanovića pokušana samo 14 dana nakon poslednjeg ubistva u Beogradu iza kojeg stoji mafija, ubistva advokata Luke Bojovića, Dragoslava - Miše Ognjanovića. U istrazi koja je usledila nakon ubistva advokata, policija je došla do saznanja da je Ognjanović u danima pre smrti primetio da ga prate dvojica muškaraca. Jedan od njih, kako je advokat Ognjanović rekao svojim saradnicima, bio je upravo Stojanović, dok je drugog identifikovao kao mlađeg brata jednog od ubijenih vođa navijača. Da li oni imaju veze sa ubistvom advokata Ognjanovića, još je predmet istrage, a ispituje se i da li je i kakve veze s tim eventualno imao Miloš Delibašić, koji se smatra vođom nasleđenog klana svojih ubijenih ujaka Slobodana i Branislava Šaranovića", kaže za „Ekspres" izvor upućen u policijsku istragu ubistva advokata Ognjanovića.

Delibašić je, inače, u aprilu oslobođen optužbi da je sa Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici ubili Miloša Vidakovića i Nikolu Bojovića 2013. godine.

Opširniji tekst možete pročitati u najnovijem broju Ekspresa, koji će se od petka naći u prodaji na kioscima

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve