ŠOPING U MILANU – KOD PLASTIČNOG HIRURGA ZA SILIKONSKU MASKU

ŠOPING U MILANU – KOD PLASTIČNOG HIRURGA ZA SILIKONSKU MASKU


Srpska policija ušla je u trag pripadniku kavačkog klana koji je iz Beograda avionom putovao u Italiju, gde je obavezni rekvizit profesionalnih ubica kupio za 5.000 evra  

Srpske bezbednosne službe, kako „Ekspres” ekskluzivno saznaje, otkrile su gde su i kod koga pripadnici kavačkog klana nabavljali silikonske maske, koje su postale nezaobilazan aksesoar profesionalnih ubica, angažovanih na likvidacijama suparničkog škaljarskog klana.

Naime, praćenjem telefonskih razgovora jednog od visokorangiranog pripadnika klana pod vođstvom Kotoranina Slobodana Kašćelana, policija je saznala za njegov put u Italiju, gde je od poznatog milanskog doktora, inače stručnjaka plastične hirurgije, nabavio nekoliko silikonskih maski, i to po ceni od 5.000 evra po komadu. Pripadnik kavačkog klana koji je otišao u Milano po maske inače živi u Beogradu i njegovo ime do sada nije pominjano u medijima, niti je u policiji registrovan po izvršenju krivičnih dela.

Silikon maska (3) Poslednji put silikonsku masku u kavačko-škaljarskom ratu koristio je ubica poznatog podgoričkog ugostitelja Miodraga – Mikija Kruščića (49), vlasnika diskoteke „Bigl” i bliskog saradnika škaljarskog klana. Kruščićevo ubistvo pre nekoliko dana rasvetlila je podgorička policija, a kako je utvrđeno, ista osumnjičena grupa stoji i iza pokušaja ubistva novinarke „Vijesti” Olivere Lakić

– On je avionom putovao u Milano, gde je u ordinaciji poznatog plastičnog hirurga preuzeo silikonsku masku, koju je prethodno naručio. Radi se o specijalnim maskama koje su urađene tako da izgledaju verodostojno ljudskom liku, prilagođavaju se obliku lica, a na njima su i prirodne dlake, obrve, brada. Zato su i toliko skupe – kaže sagovornik „Ekspresa” iz MUP-a Srbije.
On navodi i da je do sada izvršeno više ubistava u kojima je izvršilac bio maskiran silikonskom maskom.

Poslednji put silikonsku masku u kavačko-škaljarskom ratu koristio je ubica poznatog podgoričkog ugostitelja Miodraga – Mikija Kruščića (49), vlasnika diskoteke „Bigl” i bliskog saradnika škaljarskog klana.

Kruščićevo ubistvo pre nekoliko dana rasvetlila je podgorička policija, a kako je utvrđeno, ista osumnjičena grupa stoji i iza pokušaja ubistva novinarke „Vijesti” Olivere Lakić.

Kruščić je ubijen 21. maja prošle godine u bašti lokala „Palata”, u podgoričkom naselju Stari aerodrom, a Olivera Lakić ranjena je 8. maja 2018. godine ispred zgrade u kojoj živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Jelena Jovanović, još jedna novinarka „Vijesti”, našla se u epicentru izvršenih likvidacija. Ona je sedela sa Kruščićem u restoranu, za istim stolom, kada je ubica prišao i počeo da puca.
Za ubistvo Kruščića, posle osam meseci istrage, podgorička policija osumnjičila je sugrađanina Marija Miloševića (38), koji se od prošlog leta nalazi u pritvoru na Kosovu.

– Ubica Kruščića je uhapšen na Kosovu i nalazi se u pritvoru. Uhapšeno je devet pripadnika te grupe. Organizator grupe je Filip Bešović (29) iz Podgorice – izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Crne Gore Enis Baković.

Na osnovu policijskih sumnji, uhapšeni Filip Bešović je organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici, osim Marija Miloševića, i Goran Rakočević (34), Dejan Vukašinović (36), Luka Bulatović (22), Mijailo Stojanović (34) iz Podgorice, i Filip Knežević (30), Marinko Rajković (28) i Sanja Božović (38) iz Cetinja. Svi su uhapšeni u akciji podgoričke policije.

– Imenovani su organizovano, unapred pripremljeno, na drzak i bezobziran način, upotrebom vatrenog oružja 21. maja prošle godine ubili Miodraga Kruščića, a 8. maja su takođe upotrebom vatrenog oružja naneli teške povrede novinarki ND „Vijesti” Oliveri Lakić – rekao je načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Milovan Pavićević.

On je izjavio da je ova kriminalna grupa iznajmljivala stanove na više tajnih lokacija u Podgorici, gde su pripremali izvršenja teških krivičnih dela.

– Policija je obavila pretrese stanova na više lokacija u Podgorici i na Cetinju, i pronašla veću količinu oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione opreme, kao i opreme za prerušavanje, specijalni alat za otvaranje vozila i stanova. Pronađena su i oduzeta vozila koja su korišćena pre, tokom i nakon izvršenja ovih krivičnih dela – rekao je Pavićević.

Pavićević je ispričao da je Miodrag Kruščić ubijen tako što su ga članovi Bešovićeve kriminalne grupe po unapred pripremljenom planu i podeljenim ulogama pratili kako bi utvrdili njegovo kretanje i dnevne navike.

– Izvršioci su pripremili maršrutu dolaska na mesto izvršenja vozilom „golfom 5″, koji je prethodno ukraden i na kojem su bile ukradene registarske oznake. Mario Milošević je tada sa silikonskom maskom na glavi izašao iz vozila i s leđa prišao Kruščiću te u njega iz pištolja „glok 7″ ispalio više hitaca – rekao je Pavićević.

Ubica je trkom prišao Kruščiću u momentu dok je sedeo s novinarkom „Vijesti”. Na njen povik, Kruščić je panično skočio sa stolice, oborio sto i pokušao da pobegne. Ubica je, međutim, bio previše blizu i počeo je da puca. Kruščić je pao, dok je novinarka „Vijesti” od polomljenog stakla zadobila povrede glave. Inače, Kruščić i Jovanovićeva sastali su se na njegov poziv jer je želeo da joj ispriča svoj problem u vezi sa zakupom plaže Trsteno.

Policija je ubrzo došla na mesto pucnjave, ali je ubica već pobegao. U isto vreme stigla je i informacija da je na drugom kraju grada, na Cemovskom polju, pronađen zapaljen automobil u kojem su nađeni delovi oružja.

– Počinilac i saizvršioci ubistva Kruščića imali su pripremljenu trasu bekstva s mesta ubistva, unapred pripremljenu lokaciju za uništavanje vozila i oružja kojim je izvršeno krivično delo, kao i drugu logistiku u cilju prikrivanja tragova i predmeta, bekstva i skrivanja na tajnim lokacijama – rekao je Pavićević.

On je objasnio i da je novinarka Olivera Lakić ranjena tako što ju je osumnjičeni organizator ove kriminalne grupe Filip Bešović s pojedinim članovima svoje grupe pratio od trenutka kada je izašla iz redakcije „Vijesti” sve do njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

– Sačekao ju je da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, prišao joj i iz pištolja joj pucao u nogu

– rekao je Pavićević.

Opširniji tekst možete pročitati u najnovijem broju Ekspresa, koji se od petka nalazi u prodaji

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar