UHAPŠEN SUPRUG TUŽITELJKE U ČAČKU: Pala grupa koja je krala, rasturala i preprodavala luksuzne automobile

UHAPŠEN SUPRUG TUŽITELJKE U ČAČKU: Pala grupa koja je krala, rasturala i preprodavala luksuzne automobile


Osumnjičeni Goran Ćurčić, koji je po zanimanju auto-električar, navodno je obezbedio opremu za krađu vozila
Goran Ćurčić, koji je uhapšen u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije zbog sumnje da je pripadnik grupe koja se tereti da je ukrala i preprodala više od 50 luksuznih automobila, prema saznanjima „Ekspresa”, suprug je Jelene Ćurčić, javne tužiteljke i portparolke Osnovnog tužilaštva u Čačku.
– Akcija policije izvedena je u ponedeljak, 24. decembra, kada je pod rukovodstvom Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči da je na teritoriji Beograda ukrala više od pedeset vozila srednje i visoke klase, a potom ih u nekoliko garaža na području sela Mojsinje u okolini Čačka rasturala u delove i prodavala na auto-otpadima, u prodavnicama auto-delova i auto-servisima – saopštila je policija navodeći da je osumnjičenima posle privođenja određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Usledilo je i saopštenje tužilaštva, koje je navelo identitet 11 uhapšenih, za koje je zatražen pritvor, uz dodatak da je u ovom postupku procesuiran još jedan osumnjičeni, koji je odranije u pritvoru zbog drugog krivičnog postupka.
– Pritvor je predložen za Miroslava Jevtovića, Gorana Jevtovića, Ivana Vranića, Ivana Grbića, Nenada Jevtovića, Marka Jevtovića, Radovana Sretenovića, Gorana Paunovića, Bobana Paunovića, Blagomira Jevtovića i Gorana Ćurčića. O predlogu za pritvor odlučivaće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda – saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
U saopštenju je precizirano da se osumnjičeni terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teška krađa.
– Sumnja se da su se oni kao organizovana kriminalna grupa od 30. aprila do 24. decembra bavili krađom automobila u Beogradu i Nišu i potom ih rasturali u delove radi dalje prodaje. Za sada se sumnja da su tako ukrali 33 automobila srednje i visoke klase, uglavnom marke „škoda”, „folksvagen” i „fijat”, koje su u nekoliko garaža na području sela Mojsinje u okolini Čačka rasturali u delove i prodavali na auto-otpadima, u prodavnicama auto-delova i auto-servisima – navelo je tužilaštvo.
Izvor „Ekspresa” koji je upućen u istragu kaže da je osumnjičeni Ćurčić u grupi bio zadužen za elektroniku.
– On je auto-električar i, koliko je do sada utvrđeno, ostalim osumnjičenima je davao električnu opremu pomoću koje su krali automobile – navodi naš izvor.
On kaže da je privođenje Ćurčića izazvalo veliki šok u Čačku, pogotovo što je njegova supruga tužilac u gradu.
– Ljudi u tužilaštvu nisu ni znali za akciju dok se vest nije pojavila u medijima. Svi su u potpunoj neverici – kaže naš izvor.
Glavni osumnjičeni u grupi, braća Miroslav i Goran Jevtović, u Čačku su poznati po radnji za auto-delove i hotelu „Kastelo”, čiji su vlasnici. Navodno, uključeni su i u gradnju zgrada po Beogradu.
Za sada nije poznato koliko su osumnjičeni zaradili novca od krađe i preprodaje automobila.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar