AMBASADOR AMERIKE U BEOGRADU: Simbolično davanje krvi u znak sećanja na teroristički napad na kule “Bliznakinje”

AMBASADOR AMERIKE U BEOGRADU: Simbolično davanje krvi u znak sećanja na teroristički napad na kule “Bliznakinje”


Američki ambasador Kajl Skot i njegovi saradnici obeležiće sutra u Beogradu godišnjicu terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine akcijom dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu Srbije, saopšteno je danas.
“Nakon terorističkih napada 11. septembra, mnogi Amerikanci su želeli da na najbolji način pomognu svojoj zajednici, a ogroman broj učinio je to davanjem krvi. Kako su zalihe krvi u Srbiji tokom letnjih meseci najčešće nedovoljne, i sledeći primer naših sunarodnika, doniraćemo krv zajednici koja nam je pružila srdačno gostoprimstvo ovde u Beogradu”, navodi se u saopštenju.To će biti osmi put da je ambasada SAD u Srbiji, u saradnji sa Crvenim krstom, organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi.Iz američke ambasade su, takođe, pozvali javnost i medije da se priključe akciji davanja krvi, koja će trajati od 10 do 16 sati u Siminoj ulici 19 u Beogradu.

Napade 11. septembra 2001. godine izveli su pripadnici Al kaide na više mesta u Njujorku, Vašingtonu i u Pensilvaniji, a procenjuje se da je u njima poginulo oko 3.000 ljudi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar