ANA BRNABIĆ SA VAN DER BILENOM: Srbija i Austrija su važni ekonomski partneri, austrijske firme zapošljavaju oko 20.000 ljudi.

ANA BRNABIĆ SA VAN DER BILENOM: Srbija i Austrija su važni ekonomski partneri, austrijske firme zapošljavaju oko 20.000 ljudi.


Premijerka Srbije Ane Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom i zahvalila mu na neprestanoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija kao i čvrstom stavu o neophodnosti integracije Zapadnog Balkana u EU, saopštila je vlada Srbije.

Van der Belen je rekao da je Srbija važan partner Austriji i naveo da je integracija Zapadnog Balkana veoma važno pitanje tokom austrijskog predsedavanja Unijom.

On je takođe rekao i da su austrijske firme zadovoljne poslovanjem u Srbiji i da će se dalje raditi na jačanju ekonomske saradnje i dolasku novih investitora.

Austrijski predsednik je pohvalio ekonomske reforme koje je Srbija sprovela.

Brnabić je navela da su Srbija i Austrija važni ekonomski partneri i da austrijske firme zapošljavaju oko 20.000 ljudi.

Prema njenim rečima, za dalji napredak je potrebna stabilnost u regionu i da Srbija zato ulaže napore da se dođe do kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo.

Brnabić je rekla da je Beograd ispunio svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i da očekuje da će i Priština učiniti isto.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar