BAHATI MAKEDONAC JURIO 240 KILOMETARA NA ČAS: Za divljanje po srpskim putevima platio 140.000 dinara

BAHATI MAKEDONAC JURIO 240 KILOMETARA NA ČAS: Za divljanje po srpskim putevima platio 140.000 dinara


Makedonac A.A uhvaćen je u utorak uveče kako na autoputu od Niša do Beograda u automobilu marke “audi A5” juri brzinom od neverovatnih 239,5 kilometara na sat.

Zvanično ovo je druga po redu najveća brzina ikada registovana na našim drumovima, pošto rekord “drži” jedan Turčin koji je 2017.godine jurio između Novog Sada i Subotice čak 252 km/h.

Ovog muškarca je kod Kolara zaustavila naša saobraćajna policija , pa je priveden kod sudije za prekršaje u Smederevu.

Kazna koja mu je propisana je najveća novčana kazna u Srbiji za ovakav prekršaj i iznosi 140.000 dinara uz kaznu zabrane vožnje po Srbiji, nakon čega je pušten iz pritvora.

Upečatljivo je to što je alko-test pokazao da Makedonac nijeimao ni kap alkohola u krvi u trenutku vožnje.

Kako piše “Alo.rs” iz saobraćajne policije kažu da je  Makedonac u audiju jurio autoputem toliko brzo pa nije bilo šanse da ga presretači promaše.

” Zaista retko kada otkrijemo nekoga da vozi baš 239,5 kilometara na sat. Ove godine smo hvatali bahate vozače koji jure oko 220 km/h, međutim Makedonac A.A. je rekorder. Samo je jedan Turčin u septembru prošle godine vozio brže od njega. Naravno, čim smo ga registrovali kako juri po autoputu iz pravca Niša kod Kolara, zaustavili smo ga i odmah ga prosledili kod sudije za prekršaje u Smederevu – kaže izvor iz saobraćajne policije za “Alo.rs”.

Navodi se još da je A.A znao koliko je ograničenje brzine na putevima u Srbiji, ali da je bio u žurbi i nije obraćao pažnju da propise. Takođe, Makedonac nije bio previše zabrinut kada mu je izrečena kazna, ali je želeo da što pre izađe iz pritvora i nastavi put do Makedoniji.

“U Makedoniju će morati da se vrati preko neke druge zemlje, jer čim izađe iz Srbije počinje da mu važi zabrana upravljanja vozilom po našoj zemlji” rekao je sagovornik iz prekršajnog suda  Smedereva za “Alo-a”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar