Društvo
04.10.2018. 17:19
R.E./Beta

BEOGRAD IZDVAJA 22 MILIONA DINARA ZA POMOĆ NAJBOLJIM UČENICIMA: Ukupno 190 stipendija biće dodeljeno đacima i studentima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Gradski sekretar za obrazovanju i dečju zaštitu Slavko Gak najavio je da će Grad Beograd dodeliti ukupno 22 miliona dinara za stipendije namenjene najboljim studentima i učenicima i da se konkurs za dodelu tih stipendija otvara sutra, 5. oktobra, saopštio je gradski Sekretarijat za obrazovanje.

Gak je pozvao sve zainteresovane do konkurišu do 20. oktobra, i kazao a da se prijave mogu podneti u prostorijama Sekretarijata.

"Bespovratnim stipendijama, koje mladima mnogo znače, nastavljamo da budemo podrška najboljima", rekao je Gak i dodao da će konkurs za 190 stipendija trajati narednih 15 dana, a da će uslovi i detaljni kriterijumi biti objavljeni na sajtu Grada Beograda.

Gak je pojasnio da će 30 stipendija biti dodeljeno učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, četiri stipendije učenicima srednjih umetničkih škola, 59 stipendija studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 stipendija studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 stipendija studentima umetničkog usmerenja.

Preostalih 45 stipendija dodeliti učenicima i studentima sa invaliditetom, od čega 15 stipendija učenicima i 30 studentima.

Đačka stipendija će mesečno iznositi 10.000 dinara, za studente 12.000 dinara i biće isplaćene u deset jednakih rata.

Gak je podsetio da Grad Beograd dodeljuje stipendije srednjoškolcima i studentima od 2004. godine kroz Program podrške najuspešnijim srednjoškolcima i studentima Beograda tokom školovanja.

Obrazac prijave za konkurs može se preuzeti u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave grada Beograda ili na sajtu Gradske uprave grada Beograda u rubrici "Gradski oglasi, konkursi i tenderi".

Prijave na konkurs treba dostaviti na adresu Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave grada Beograda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve