Društvo
17.04.2018. 13:59
Jovana Nikolić, Foto: Ministarstvo odbrane

BESPLATNO OTKRIVANJE RANOG STADIJUMA RAKA PRODUŽENA DO NAREDNE NEDELJE: Veliko interesovanje za obavljanje pregleda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

" Ministarstvo odbrane će podržati napore Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svako učini u svom domenu ono što je moguće da se borba sa belom kugom dobila i da bi natalitet u našoj zemlji bio veći. Upravo zbog toga smo pozvali sve zainteresovane sugrađanke da dođu i provere se po pitanju raka grlića materice i raka dojke-rekao je ministar Vulin izrazivši zadovoljstvo što se beleži veliki odziv, i najavio da će akcija ,koja je bila planirana na traje samo jednu nedelju, biti protužena.

Ministar je istatakao da ovakva zainteresovanost od strane pripadnica lepšeg pola zaslužuje da se besplatni pregledi obavljaju u svim vojno medicinskim odnosima.

Besplatne lekarske preglede za rano otkrivanje raka grlića materice i raka dojke će moći da se obave u Vojnojmedicinskoj akademiji, Vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu a žene su do sada bile zadovoljne uslugom i prfesionalizmom koje su pokazali vojni lekari.

Još jedna prilika za parove

Parovi bez dece dobijaće još jednu priliku da dobiju dete, a to pravilo će važiti i za one koji imaju decu a potrebna im je veštačka oplodnja kako bi dobili još jedno dete

" Upravo zbog toga, osim solidarne pomoći za rađanje deteta, odredili smo da će vojska Srbije plaćati četiri pokušaja veštačke oplodnje. Pomerili smo starosnu granicu sa 42 na 44 godine, omogućili smo parovima bez dece da dobiju još jednu priliku da dobiju dete, pa čak i onim parovima koji imaju decu ali žele dalje da dobiju decu ovim putem, i njima je omogućena veštačka oplodnja, rekao je ministar Vulin, dodajući da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učiniti sve da se izborimo da natalitet u Srbiji bude pozitivan a da bela kuga bude stvar prošlosti. On je takođe  podsetio da je od 1. januara do danas isplaćeno 253 solidarne pomoći.

U toku ove nedelje ženama će na VMA i u Vojnim bolnicama Niš i Novi Sad od 10 do 14 časova biti na raspolaganju ginekolozi, radiolozi, hirirzi, patolozi i citolozi. Osim ginekoloških pregleda koji obuhvataju ultra zvuk, papa test i kolposkopiju rade se i ultrazvučni pregledi dojke i mamografija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve