BOŽIĆNA POSLANICA MITROPOLITA CRNOGORSKO PRIMORSKOG AMFILOHIJA: Udario na abortus i Deda Mraza

BOŽIĆNA POSLANICA MITROPOLITA CRNOGORSKO PRIMORSKOG AMFILOHIJA: Udario na abortus i Deda Mraza

Foto: Printscreen Youtube


Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kritikovao je danas u Božićnoj poslanici pravo na abortus, nazivajući ga “čedomorstvom, čovekoubistvom, hristoubistvom i bogoubistvom”.

Značajan deo poslanice uoči predstojećeg Božića, Amfilohije je posvetio temi abortusa, navodeći da “nije slučajno” da je to pravo “ozakonjeno u vreme ateizacije ljudskog roda”.

“Nije čudo što se u tim istim vremenima praznik majke zamjenjuje praznovanjem ‘žene’ (danom žena), to jest nečim bezličnim”, naveo je mitropolit SPC-a.

Prema njegovim riječima, utroba žene je stvorena da bude radionica života.

“Uništavanjem prirode oko nas lišavamo je njenog bogodanog smisla. Ubijanjem začete dece, materina utroba se pretvara u radionicu smrti”, rekao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko primorski u Božićnoj poslanici govorio je i o “komercijalizaciji” Božića i Deda Mrazu.

“Tvorac i darodavac večnog života pretvara se u starčića koji deli deci obične darove… Predvečni Bog koji rodjenjem od Deve ostaje Dete malo, obdarujući time ne samo decu nego i svo čovečanstvo – večnom mladošću, svodi se na trgovčića i zabavnika dečijeg”, naveo je Amfilohije u Božićnoj poruci.

Amfilohije je ocenio da “nije nimalo slučajno što su obezbožene ubice nebeskog očinstva u XX veku postale oceubice, materoubice i deteubice”.

“Tako i današnji humanizam koji se temelji na razovaploćenju Boga Logosa, na njegovom svodjenju na Deda Mraza… obogotvoruje deteubistvo, materoubistvo i oceubistvo, stremeći da uništi sveto trojstvo, to jest dete, majku i oca, koje je slika i obraz Boga Ljubavi, Oca i Sina i Duha Svetoga”, naveo je mitropolit SPC-a.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar