Društvo
29.12.2016. 21:34
ekspres

ČITAJTE U NOVOM BROJU EKSPRESA: Autorski tekst Aleksandra Vučića, intervju Željka Obradovića, Vlade Veličkovića, krvavi rat klanova u Crnoj Gori

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šta Vas čeka u novom broju omiljenog nedeljnika:

Ekskluzivno za Ekspres, premijer Aleksandar Vučić piše o tome šta čeka Srbiju u bliskoj budućnosti i kakve će prepreke morati da savlada na svom putu ka boljem sutra... "Moraš da izgradiš puteve da bi imao Evropu u Srbiji. I da dovedeš investitore. Da omogućiš nove poslove. Pomogneš preduzetnicima. Renoviraš škole i bolnice. Podigneš BDP. Središ javne finansije. Omogućiš Evropu u Srbiji. To je nova politička zakonitost, novi standard u Srbiji. Ne šta si rekao, nego šta si uradio..."

Najveći živi srpski trener Želimir Obradović objašnjava kako je ritam Guče uklopio u zurle i talambase istanbulske čaršije... "Pritisak stiže s raznih strana, ali za mene je najbitniji pritisak koji ja sam osećam u smislu odgovornosti prema klubu, navijačima..."

Legendarni slikar Vlada Veličković govori za naš list o vezama umetnosti i politike: "Kad ćemo da shvatimo da politika i političari prolaze i nestaju u nepovrat, a da je kultura, prosvećenost, to što ostaje. One su integritet jednog naroda, i to je svuda tako u svetu, samo je kod nas kutura već duže vreme na porođajnim mukama, pa hajde da je porodimo, makar i carskim rezom..."

Direktor najprofitabilnije državne kompanije Predrag Ćulibrk priča o izazovima sa kojima se susreće: "Kad se prodaje jedna telekomunikaciona kompanija kao što je Telekom Srbije, treba imati u vidu da je to lokalni biznis, pošto telekomunikacione kompanije prihoduju s lokalnog tržišta. Mi nismo izvozna kompanija, već kompanija koja pruža servise građanima, poslovnim subjektima i javnoj upravi ovde u zemlji. I kad se meri vrednost ovakvih kompanija kao što je Telekom Srbija, postoji mnogo faktora koji na to utiču.

Nekad istu ekipu iz dva naselja u Kotoru podelio je nestanak veće količine kokaina u španskom gradu Valensija, nakon čega su počele da padaju glave i s jedne i s druge strane, a do usijanja je došlo posle ubistva vođe Partizanovih navijača Saleta Mutavog u Beogradu...Škaljarski i Kavački klan, oči u oči, na nišanu Ekspresa!

Za ovaj broj Ekspresa pišu i govore Vidosav Stevanović, Drago Pilsel, Petar Luković, Draginja Đurić, Goran Grbović, Nebojša Spaić, Maja Uzelac, Zoran Ćirić...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve