Društvo
18.08.2016. 18:40
ekspres

ČITAJTE U NOVOM EKSPRESU: Šta nam je doneo Bajden, ko ruši BIA, kako je De Niro branio Sarajevo

Zašto je američki potpredsednik za oproštajnu turneju izabrao baš Beograd i Prištinu, kako cure informacije iz BIA, čime je De Niro oduševio Sarajlije...

Evo šta Vas sve čeka u novom broju nedeljnog Ekspresa:

*Analiza posete Džozefa Bajdena: Zašto je potpredsednik Amerike ovog puta izabrao Beograd i Prištinu kao tačke koje je obišao tokom svoje mini regionalne turneje izostavljajući Sarajevo, da li je za SAD razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Albanije ključan za stabilizaciju čitavg regiona.

*Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u intervjuu kaže da “bez dobrih odnosa dva najbrojnija naroda na Balkanu ne može biti regionalne stabilnosti, kao ni ekonomskog i kulturnog prosperiteta.”
Đurić dodaje da u “činjenici da su SAD podržale koncept stvaranja Zajednice srpskih opština na KiM vidi važno poklapanje naših interesa”.

*Ko ruši BIA – stručnjaci za bezbednost analiziraju ko stoji iza kriminilazije tajne policije i plasiranja afera kao pokušaja destabilizacije države.

*Slučaj EPS – analiza najavljenog proseca reorganizacije i privatizacije Elektroprivrede Srbije u tekstu Duška Šibinca.

*Za Ekspres iz Sarajeva specijlni izveštač Antonije Kovačević o poseti Roberta De Nira Sarajevskom filmskom festivalu i “utisku koji pomalo kvari opšti "umetnički dojam" fesivala da organizatori i 21 godinu pošto su puške i topovi utihnuli potenciraju ratne traume kao svoju ličnu kartu i znak raspoznavanja”.

*O tome kako je “od Crnjanskog naučio da odjebe istoriju kao književnu temu i da je nipošto ne uzima za ozbiljno i zašto u Srbiji i dalje caruju kukavičluk i licemerje, dok solidarnosti nema ni u tragovima” u intervjuu za Ekspres govori književnik Zoran Ćirić, alijas Magični Ćira.

*Zoran Panović analizira zašto su 'Zvezdane staze' danas politički i antropološki inspirativnije nego ikad.

*Nenad Lalatović, trener FK Vojvodina, u intervjuu za Ekspres kaže da će se ”dolaskom Slavoljuba Muslina za selektora i Slaviše Kokeze za predsednika FSS-a, mnogo toga u našem fudbalu promeniti nabolje. Muslin je odličan trener, veliko naše ime, vodio me u Crvenoj zvezdi, i sigurno će namestiti mozaik igre reprezentacije”.

*I u ovom broju kolumnisti Ekspresa su: Ivan Radovanović, Svetislav Basara, Duška Jovanić, Olivera Milenković, Maja Uzelac, Goran Grbović...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve