CVETKOVIĆA NOVINARI NISU DOČEKALI: Nije došao zbog zabrane napuštanja mesta boravišta, kaže njegov advokat

CVETKOVIĆA NOVINARI NISU DOČEKALI: Nije došao zbog zabrane napuštanja mesta boravišta, kaže njegov advokat

(BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)


Konferencija na kojoj je novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve trebalo da – kako je najavio – govori o “sprezi kvazipolitike, organizovanog kriminala i kriminalne propagande u Srbiji”, nije danas održana u beogradskom Medija centru, jer Cvetković nije došao.

Konferencija je bila zakazana za 12 časova, ali Cvetković nije bilo ni do 13 časova, iako ga je čekalo više novinara.

Kako je agenciji Beta rečeno u Medija centru, novinar iz Bele Crkve nije objasnio razlog nedolaska.

Cvetkovićev advokat Gordan Medaković izjavio je ranije danas da njegov klijent ne bi trebalo da krene za Beograd jer ima sudsku zabranu napuštanja mesta boravišta, Bele Crkve.

“On ne može da izadje iz Bele Crkve dok se to rešenje ne promeni. Ukoliko prekrši sudsku zabranu, postoji mogućnost da ode u pritvor. Uložićemo žalbu na to rešenje, ali ja mu ne savetujem da krene za Beograd”, rekao je Medaković agenciji Beta.

Stefan Cvetković je rekao da će bez obzira na meru zabrane naći načina da se obrati javnosti, “makar putem interneta”.

On je nestao sredinom prošlog meseca u Beloj Crkvi, a pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je bio otet.

U potragu za Cvetkovićem su bili uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Potom su , Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

Cvetković je kansije fizički napadnut u Beloj Crkvi, a tvrdi i da je prošle nedelje neko pucao na automobil kojim je upravljao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar