Društvo
18.10.2018. 18:09
R.E./DDL/Blic

DOBROČINSTVO VREDNO DIVLJENJA: Bosanac svim penzionerima u apoteci platio dug za lekove na veresiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Maglaju; nepoznati mladić je u apoteci platio dugove starijim sugrađanima,  penzionerima,  koji su lekove kupovali na dug, tvrdi Zeničanin Aldin Kajmaković.

Nakon što je video jednog penzionera kako pita apotekarku može li platiti kad mu stigne penzija, mladić se spremno ponudio da plati njegov lek, a zatim zamolio apotekarku da mu zbroji dugove svih penzionera i sve zajedno platio oko 200 evra.

Dirnut njegovim gestom, Kajmaković, koji se tom prilikom zatekao u apoteci, sve je objavio na svom Fejsbuk profilu.

"Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da zbroji sve dugove koje imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 200 evra, a apotekarka ostade plačući jer nije verovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postideh se zbog njegovog dobročinstva", napisao je on.

Status je u manje od 24 sata dobio preko tri hiljade lajkova, a podeljen je preko 500 puta. Mnogi su, kao i Aldin, ostali zatečeni dobrotom nepoznatog mladića.

Sličan potez u regionu je imao letos je jedan Trsteničanin, koji je platio je unapred sve julske komunalne račune za ceo komšiluk svoje zgrade.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve