Društvo
18.09.2018. 15:48
Večernje novosti

DRŽAVA NEMA NOVCA ZA RENOVIRANJE: Vila Jovanke Broz biće prodata ili data u zakup

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Država ne može da izdvoji dva i po miliona evra za renoviranje vile na Dedinju u kojoj je živela Jovanka Broz, zbog čega će ta vila uskoro biti ili ponuđena na prodaju ili data u zakup nekome ko želi da uloži novac u njeno renoviranje, izjavio je za "Večernje novosti" direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

"Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine", kazao je Vorkapić za izdanje lista od utorka, 18. septembra.

On je kazao da je država kao vlasnik slobodna da radi sa vilom u Bulevaru kneza Aleksandra Karađoređevića 75 ono što misli da je najsvrsishodnije.

Postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe, kazao je on.

Nekadašnji dom Jovanke Broz u nadležnosti je Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja brine o tekućem održavanju i fizičko-tehničkom obezbeđenju, pišu Večernje novosti.

Kuća je bila zaključana, kako navode, od smrti Jovanke Broz 2013. godine do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak.

List navodi da su njene lične stvari - nakit, odeća, fotografije, ulja na platnu, kao i državni nameštaj i umetnine uskladištene na drugom mestu kako ne bi propadale.

"Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju", piše list.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve